loader
Foto

Galerie foto

Semifinala „Vedeta populară”, în top 3 programe din Ajun de Crăciun

Cel mai mare concurs de talente din folclorul românesc, prezentat de Iuliana Tudor, a poziţionat TVR 1 pe locul 3 în topul celor mai urmărite programe ale serii de 24 decembrie. Au fost aleşi cei 6 concurenţi care vor lupta pentru titlul de „Vedeta populară” şi marele premiu de 100.000 de lei în FINALA de pe 31 decembrie.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Semifinala Vedeta populară, la finalul căreia au fost desemnaţi cei şase finalişti ai concursului de talente din folclorul românesc, a pus postul TVR 1 în topul celor mai urmărite programe ale serii de Ajun. Difuzată pe 24 decembre, între 21.00 şi 23.50, semifinala a fost al treilea cel mai urmărit program la nivel naţional, fiind vizionată în fiecare minut de 752.000 de telespectatori (4,2% rating mediu şi cotă de piaţă medie – 9,5%). La nivel urban, semifinala Vedeta populară s-a situat tot pe locul 3, cu un rating mediu de 3,4% şi 8,1% cotă de piaţă medie*.

(w882)

La nivelul întregii ţări, vârful de audienţă al show-ului s-a înregistrat în partea a treia, la 23.11, când, la TVR 1, 1.005.000 de telespectatori (5,6% rating mediu şi 14,5% cotă de piaţă medie) vizionau competiţia talentelor din folclorul românesc.

(w500)

Partea a doua a concursului Vedeta populară, în care semifinaliştii au prezentat publicului şi juriului câte un colind din zona pe care o reprezintă, de acasă de la ei, a ocupat poziţia a doua pe intervalul ei de difuzare (22.00-22.50). Colindelele româneşti, interpretate cu suflet de concurenţii din semifinală, au adunat în faţa micilor ecrane, la TVR 1, în medie 817.000 de telespectatori la nivel naţional (rating mediu – 4,6%; share mediu – 10,1%).

(w882)

Cea mai tensionată parte a concursului, cea de-a treia, a fost şi cea mai vizionată: 875.000 de telespectatori au urmărit evoluţia celor 9 semifinalişti, care au avut de interpretat câte o melodie din folclorul minorităţilor din România (rating mediu 4,9% şi 13,5% cotă de piaţă medie, la nivel naţional). Partea a treia a concursului, transmisă de TVR 1 între orele 23.00 şi 23.49 a ocupat poziţia a treia în topul audienţelor, pe intervalul său de difuzare, atât la nivelul publicului naţional, cât şi pe target urban şi comercial. De altfel, cel mai urmărit minut al show-ului Vedeta populară s-a înregistrat în partea a treia, la 23.11, când peste un milion de telespectatori vizionau la TVR 1 cel mai mare concurs dedicat talentelor din folclorul românesc.

Ambiţie, perseverenţă, talent au dovedit cei 9 pe concurenţi din semifinala Vedeta populară, dar numai 6 dintre ei merg mai departe, în finala din ultima zi a anului: Marian Buzilă din Valea Vinului, Bistriţa Năsăud; Mihai Moldovan, din Idicel Pădure, judeţul Mureş, Andrada Iordache, Bezdead, Dâmboviţa; Alexandra Chira, Plopiş, Sălaj; Ana Anuţoiu, Deva, Hunedoara şi Constantin Gaciu, din Olt sunt finaliştii care vor concura pentru titlul de Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei. Iuliana Tudor îi aşteaptă pe telespectatori la finala Vedeta populară de la TVR 1, duminică, 31 decembrie, începând cu ora 20.00.

*Sursa: Kantar Media, copyright: ARMA, prelucrare SRTv

foto: Doru Ochea

 

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară. Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii s-a calificat un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, evoluţiile concurenţilor pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

(w882)

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi sunt coprezentatorii Iulianei Tudor în show-ul de la TVR 1.

 

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

19:30 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 1

Producator Oana Turcu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1