loader
Foto

Sezon nou "Vreau să fiu sănătos", la TVR 1

Sonia Argint Ionescu a prezentat prima ediţie " Vreau să fiu sănătos" din noul sezon miercuri, 21 octombrie, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi TVR+. Poliartrita reumatoidă şi terapia cu ajutorul animalelor - printre subiectele ediţiei.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea Vreau să fiu sănătos revine la TVR 1 cu ediţii în premieră şi cu o formulă nouă din 21 octombrie. Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1 vor afla noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. În noul sezon, Vreau să fie sănătos se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Şi în noul sezon, cea care ne spune „Vreau să fiu sănătos” este prezentatoarea Sonia Argint Ionescu. „În noul sezon ne-am propus să prezentăm telespectatorilor soluţii practice la problemele cu care se confruntă zi de zi. Informaţiile despre prevenţie ocupă un loc central în emisiune. De asemenea, prezentăm telespectatorilor tratamente moderne accesibile şi pacienţilor români, precum şi metode de depistare şi tratare a diferitelor afecţiuni”, precizează realizatoarea Beatrice Cioba.

Pentru prima ediţie, subiectele zilei, pe care le vom urmări în materiale filmate, vor fi poliartrita reumatoidă, terapia cu ajutorul animalelor, dar şi programul de screening pentru gravidele cu risc.

Toamna şi umezeala pe care o aduce cu sine, prin ploi şi temperaturi joase, acutizează o serie de boli cronice. O astfel de afecţiune ce renaşte odată cu intrarea în sezonul rece este poliartrita reumatoidă, cunoscută popular drept reumatism. Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatorie care afectează articulaţiile mâinilor şi picioarelor, de unde rezultă dureri şi distrucţie articulară. Specialiştii invitaţi de echipa emisiunii Vreau să fiu sănătos vin cu informaţii detaliate despre această boală, dar şi despre posibilul ei tratament.

Există mulţi termeni folosiţi pentru a descrie felul în care animalele ajută, reabilitează şi vindecă persoanele cu nevoi speciale: „terapie cu ajutorul animalelor”, „terapie facilitată de animale” sau „terapie asistată de animale”. Animalele pot contribui la reabilitarea persoanelor cu diverse boli mintale, emoţionale şi fizice. Mai multe despre terapia cu ajutorul animalelor aflăm în prima ediţie Vreau să fiu sănătos a sezonului, din 21 octombrie, ora 10.00, la TVR 1. Şi tot atunci, realizatorii au pregătit informaţii despre programul de screening pentru gravidele cu risc.

Invitaţii ediţiei vor fi : dr. Victor Clătici, care ne va vorbi despre mituri şi adevăruri în tratamentele estetice şi anti-ageing, Monica Iagăr, care ne dă amănunte despre aparatul Xbody, care, prin folosirea tehnologiei EMS, ajută la atingerea obiectivului de a avea un corp frumos, tonifiat, bine definit şi fără celulită. Iar Danil Tulugea, vicepreşedintele Asociaţiei bolnavilor cu transplant hepatic, vine să susţină drepturile pacienţilor cu probleme hepatice.

Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită în direct miercurea, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

credit foto: Stefan Popescu

10:00 Agrostrategia

* Invitat Sorin Moise-Secretar de stat in Ministerul Agriculturii

* Rubrica Fermierii României

Cultura de cartofi-mai este rentabilă?

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Doamna și Unicornul, sâmbătă la

Doamna și Unicornul, sâmbătă la "Teleenciclopedia"

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 18:59, la TVR 1, vă propunem o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

 

#tvr1