loader
Foto

Sezonul 13 al „Anchetelor comisarului Antonescu” a început cu o „Informaţie fatală” | VIDEO

Colonelul în retragere Dan Antonescu a revenit la TVR 1 cu alte cazuri rezolvate de infracţiuni grave, cu scopul de a educa telespectatorii să nu devină victime. Noul sezon al emisiunii a început joi, 5 octombrie, la ora 22.35.

 

Anchetele comisarului Antonescu

Teme de larg interes, cu accent pe cazuri rezolvate de omor, reflectate prin reconstituiri şi mărturii relevante. Aceasta este propunerea colonelului (r.) Dan Antonescu şi a echipei sale şi pentru cel de-al 13-lea sezon al „Anchetelor comisarului Antonescu”, ce a debutat joi, 5 octombrie, de la ora 22.35, la TVR 1. Ca de obicei, accentul se pune pe înţelegerea motivelor ce duc la asemenea fapte, ea putând face diferenţa între viaţă şi moarte. Prezentarea acestor „de ce-uri” este şi principalul argument pentru care continuă emisiunea pe care fostul şef al Serviciului Omoruri o aduce în atenţia telespectatorilor TVR 1 de mai bine de opt ani.

„Dacă prin ceea ce facem noi acum reuşim să prevenim o crimă, înseamnă că am salvat cel puţin o viaţă, iar alte vieţi nu se vor irosi în penitenciar”, este crezul exprimat de Dan Antonescu, ce îl motivează permanent, chiar dacă de ani buni a înlocuit secţia de poliţie cu studioul de televiziune.

(w882) cu politis

Primele două ediţii din noul sezon tratează cazul unui bărbat în vârstă de 84 de ani din comuna Lechința, județul Mureș, care, pe 17 august 2018, era găsit mort în propria locuință. Camerele de supraveghere amplasate pe casa vecinului au surprins patru siluete care săreau gardul cu doar câteva minute înainte de miezul nopții precedente. De asemenea, în aceeași noapte, o patrulă de poliție a legitimat o femeie care se învârtea în mod suspect în zonă, deși era trecut cu mult de miezul nopții. Informațiile au fost puse cap la cap de către anchetatori, care au descoperit cum o simplă vorbă privind banii de pensie pe care tocmai îi încasase acest bătrân a dus la o crimă îngrozitoare. „Informaţie fatală” este titlul reportajului în două părţi pe care realizatorii emisiunii l-au ales în debutul sezonului 13 al „Anchetelor comisarului Antonescu”, ce poate fi urmărit pe 5 octombrie de la ora 22.35, respectiv 12 octombrie, de la 23.00, la TVR 1.

Şi în cazul acestui reportaj, sunt reunite mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorilor şi a societăţii, telespectatorii putând vedea imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanţă, reconstituiri, declaraţii filmate. La rândul său, Dan Antonescu face analiza situaţiei concrete şi a impactului social al acesteia, formulând recomandări pentru cei care urmăresc programul.

Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în vecinătate sunt doar câteva dintre subiectele abordate de comisarul Antonescu. Acesta stă de vorbă şi cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi în caz, sugerând ce trebuie să facă un om obişnuit pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracţiuni.

(w882) comisarul

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă, după ce, timp de 17 ani, a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre, precum cel al lui Ioan Luchian Mihalea sau al lui Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la „excepţional”. Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor.

 

Realizator: Melania Trifu

Imaginea: Costi Trifu, Radu Cioaba

O emisiune de: Dan Antonescu

Producător: Dana Ștefănescu

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1