loader
Foto

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor | VIDEO

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu a revenit la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului sezon al emisiunii pot fi urmărite în fiecare luni seară, de la ora 22.30.

 

Anchetele comisarului Antonescu

Difuzată într-o altă zi a săptămânii şi la o oră diferită, emisiunea „Anchetele comisarului Antonescu” a revenit cu premiere în prima seară de aprilie. Temele de larg interes, cu accent pe cazuri rezolvate de omor, reflectate prin reconstituiri şi mărturii relevante sunt şi acum linia pe care merg colonelul (r.) Dan Antonescu şi echipa sa.

Cel de-al 14-lea sezon al „Anchetelor comisarului Antonescu” a început luni, 1 aprilie, de la ora 22.30, la TVR 1. Ca de obicei, accentul se pune pe înţelegerea motivelor ce duc la asemenea fapte, ea putând face diferenţa între viaţă şi moarte.

Prezentarea acestor „de ce-uri” este şi principalul argument pentru care continuă emisiunea pe care fostul şef al Serviciului Omoruri o aduce în atenţia telespectatorilor TVR 1 în ultimii nouă ani.

(w882)

Primele două ediţii din noul sezon tratează un caz relativ recent. În dimineața zilei de 12 aprilie 2022, două persoane au fost găsite ucise în într-o casă din Călărași. Cadavrele celor doi, tată și fiică, au fost descoperite de către chiriașul acestora. Polițiștii au început să cerceteze imediat atât posibilele urme lăsate de criminal la fața locului dar și potențialii suspecți. Numărul acestora din urmă era însă foarte mare, deoarece familia încerca să adune niște bani în plus pentru fetița cu nevoi speciale pe care o creșteau, închirind una dintre camerele locuinței. Toate informațiile adunate de către anchetatori păreau să ducă pe două piste în ceea ce privește descoperirea criminalului: concubinul femeii sau un fost chiriaș. Dar atunci când ambele variante s-au dovedit a fi false, o nouă ipoteză a apărut. Persoana care se dovedea a fi cea mai dispusă să colaboreze cu poliția știa adevărul despre cele întâmplate în acea dimineață de coșmar...

(w882)

(w882)

„Ultima cafea” este titlul reportajului în două părţi pe care realizatorii emisiunii l-au ales în debutul sezonului 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu”, ce poate fi urmărit pe 1 şi 8 aprilie de la ora 22.30, la TVR 1.

(w882)

Şi în cazul acestui reportaj, sunt reunite mai multe perspective: a victimelor, a anchetatorilor, a autorilor şi a societăţii, telespectatorii putând vedea imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanţă, reconstituiri, declaraţii filmate. La rândul său, Dan Antonescu face analiza situaţiei concrete şi a impactului social al acesteia, formulând recomandări pentru cei care urmăresc programul.

(w882)

Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în vecinătate sunt doar câteva dintre subiectele abordate de comisarul Antonescu. Acesta stă de vorbă şi cu poliţiştii şi specialiştii implicaţi în caz, sugerând ce trebuie să facă un om obişnuit pentru a nu cădea victimă unor astfel de infracţiuni.

(w882)

„Dacă prin ceea ce facem noi acum reuşim să prevenim o crimă, înseamnă că am salvat cel puţin o viaţă, iar alte vieţi nu se vor irosi în penitenciar”, este crezul exprimat de Dan Antonescu, ce îl motivează permanent, chiar dacă de ani buni a înlocuit secţia de poliţie cu studioul de televiziune.

(w882) Dan Antone

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă, după ce, timp de 17 ani, a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre, precum cel al lui Ioan Luchian Mihalea sau al lui Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la „excepţional”. Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor.

 

Realizator: Melania Trifu

Imaginea: Ştefan Stan, Gabi Borta

O emisiune de: Dan Antonescu

Producător: Dana Ștefănescu

 

13:00 Tezaur folcloric

*Prezintă Gheorghiţa Nicolae

*Ediţie specială de Florii

Producător Roxana Pletea Popuşoi

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1