loader
Foto

Galerie foto

Start pentru sezonul 4 „Vedeta populară” la TVR 1!

40 de concurenţi, selecţionaţi din toate regiunile ţării, se vor întrece în cele 8 ediţii ale sezonului 4 „Vedeta populară”, urmate de semifinală şi finală. Sezonul 4 „Vedeta populară” a început duminică, 13 octombrie, ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară, hotărâţi să devină „Vedeta populară”, îşi dau întâlnire la TVR 1 în cel mai important show de folclor din România. Din 13 octombrie, duminica, de la ora 21.00, la TVR 1, Iuliana Tudor prezintă ediţiile sezonului 4 Vedeta populară..

(w500)

„Vă pot garanta că şi sezonul 4 va fi unul cu foarte multă emoţie, cu o competiţie extrem de strânsă, cu tensiune şi cu foarte multe momente memorabile, pe care le prezintă concurenţii în faţa juriului. Ca şi dumneavoastră, abia aştept să cunosc, să descoperim împreună Vedeta populară a sezonului 4!”, ne-a spus Iuliana Tudor, producătoarea şi gazda show-ului de folclor de la TVR 1.

Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în vară în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 40 de concurenţi. În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală, iar apoi 5 vor lupta în finală pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei.

(w882)

Un lăutar de poveste concurează la Vedeta populară. Cine mai urcă pe scenă în prima ediţie?

Un lăutar de poveste din Gorj, al cărui bunic a cântat cu Maria Tănase şi cu Maria Lătăreţu, nu mai are vârsta debutului, dar, cu înţelepciunea celor 52 de ani şi cu talentul moştenit din moşi strămoşi, vine să impresioneze juriul şi publicul la prima ediţie a sezonului 4 Vedeta populară. Cântă la vioară de la 9 ani, instrument pe care şi l-a confecţionat singur.

O tânără de 19 ani din Mureşenii Bârgăului, care a fost îndrumată spre muzică de o profesoară care a auzit-o întâmplător, este cea de-a doua concurentă a serii. A învăţat pe ascuns, la lumina lumânării şi a dat la liceu fără să anunţe acasă. Părinţii au aflat că a intrat printre primii doar când au primit un telefon de felicitare de la liceu. Acum sunt fericiţi când o văd pe scenă.

Îşi doreşte de trei ani să ajungă pe scenă la Vedeta populară, dar abia acum şi-a făcut curaj. Duminică seară i se va împlini un vis: va cânta pe scenă cu idolul lui, Ionuţ Dolănescu. De profesie este cântăreţ bisericesc şi tenor la Corala Armonia Medgidia, e oltean, dar trăieşte în Dobrogea.

Un ialomiţean în vârstă de 24 de ani vine a doua oară la Vedeta populară şi speră să câştige premiul cel mare. Şi-a mai încercat norocul în primul sezon, dar eliminarea de atunci n-a făcut decât să-l ambiţioneze şi mai mult. L-a încurajat şi faptul că unul dintre câştigătorii de anul trecut era la a doua lui participare la Vedeta populară.

Cântă la fluier şi acordeon şi are o colecţie impresionantă de costume populare primite cadou sau cumpărate. Merge din sat în sat pentru a găsi cele mai frumoase obiecte vestimentare originale. Mama îi este consilier, iar tatăl o ajută cu opincile şi cu recondiţionarea costumelor populare. Muzica populară din zona Moldovei va răsuna în interpretarea unei tinere de 21 de ani, din Bacău, duminică seară la Vedeta populară.

Ion Drăgan, Ionuţ Dolănescu, Domnica Dologa, Ion Ghiţulescu şi Matilda Pascal Cojocariţa sunt interpreţii care îi vor susţine pe concurenţii primei ediţii, interpretând împreună cu aceştia melodii din folclorul românesc.

Juriul şi probele concursului Vedeta populară, sezonul 4

Şi în sezonul 4, juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze noii concurenţi, între 16 şi 80 de ani, interpreţi amatori din folclorul românesc.

(w882)

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezoanele trecute, fiecare dintre cele opt ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul patru, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, caută să le tempereze emoţiile şi să ne dezvălie mai multe despre ei.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1