loader
Foto

Un medic din Valea Timocului, pe scenă la „Vedeta populară” | VIDEO

Are 43 de ani, s-a născut în Serbia şi e medic. Duminică, a arătat țării întregi că există și români născuți în afara granițelor care păstrează tradițiile noastre. Au concurat alături de el alţi patru adolescenţi din Bistriţa, Gorj, Dâmboviţa şi Suceava. Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire la „Vedeta populară” pe 28 mai, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Ultima ediție „Vedeta populară” înainte de semifinală s-a anunțat cu mari emoții, mai ales că nu unul, ci doi concurenți se califică pentru etapa următoare. Primul este câștigătorul ediției cu numărul 7, iar cel de-al doilea este tras la sorți dintre ocupanții locului al doilea din tot sezonul. Duminică, 28 mai, de la ora 21.00, la TVR 1, Iuliana Tudor ne-a invitat să ne bucurăm de folclorul românilor în talent-show-ul fără pereche în România – „Vedeta populară”.

(w500)

I-am cunoscut duminică seară pe ultimii cinci concurenţi ai sezonului 9, acompaniaţi de membrii Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, dirijor Florin Chirițoiu, manager Gheorghe Porumbel, director artistic Claudia Torop, dirijor Aurel Blondea. Juraţii emisiunii - Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion – au analizat atent fiecare act artistic în parte.

(w882)

(w882)

Un medic în vârstă de 43 de ani, născut în Valea Timocului, Serbia, a avut un scop clar la „Vedeta populară”: vrea să arate țării întregi că există și români născuți în afara granițelor care păstrează tradițiile noastre. S-a născut în Ostnicea, un sat de români din Serbia, dar a urmat Facultatea de Medicină la Timișoara. Acum este stabilit, împreună cu soția și cei doi copii, la Sibiu. A învățat să cânte la fluier și a prins drag de tot ce înseamnă vechi și autentic, „fără niciun strop de stricăciune”, încă de când avea 6 ani şi mergea cu părinţii lui, dansatori la clubul folcloric din sat.

(w882)

Studiază canto popular la Clubul copiilor din Beclean, dar muzica e visul ei. Îl împarte cu mama, care, deşi talentată, nu a cântat vreodată pe o scenă. Deşi îşi doreşte să lucreze la Poliția Penitenciară, muzica a adus-o pe scenă la „Vedeta populară”, unde liceeana de 17 ani a dat tot ce are mai bun pentru a se număra printre semifinaliştii sezonului 9.

Aceeaşi dorinţă aprigă îi animă şi pe o elevă de la Liceul de Artă Constantin Brăiloiu, din Târgu Jiu, prezentă pentru a doua oară pe scena „Vedeta populară”; pe tânăra de la Liceul de Arte din Târgoviște care vrea să devină profesor de canto şi pe un sucevean, de 17 ani, care studiază la un liceu cu profil real din Rădăuți, hotărât să devină informatician. Cu toţii sunt talentaţi, dar numai cel mai bun va merge direct în semifinală. Alături de câştigătorul ediţiei, ocupantul locului doi din toate cele şapte ediţii ale sezonului are şi el o nouă șansă de a se califica în etapa următoare, prin tragere la sorți.

(w500)

Cântece şi tradiţii ale românilor, concurenţi emoţionaţi, dar mai ales talentaţi, muzicieni desăvârşiti şi multă bucurie, de toate acestea am avut parte la TVR 1 duminică seară, când „toată România e populară”, cum ne-a asigurat Iuliana Tudor. Sezonul 9 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1 în fiecare duminică, de la ora 21.00. „Vedeta populară” se difuzează simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.​

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Ce se află dincolo de albastrul de Voroneţ şi de “Capela Sixtină a Orientului”?

În seara de luni, 5 iunie, de la ora 19:00, aflăm la TVR 1, într-un program special prilejuit de aniversarea a 535 de ani de la începerea zidirii ...

Aventurierii artei moderne, sâmbătă la

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19:00, la TVR 1 și TVR+, vă așteptăm cu o nouă ediție la "Teleenciclopedia".

Sâmbătă, 3 iunie, la TVR1 continuă seria filmelor dedicate lui Bud Spencer cu comedia „Substituire cu bucluc" (Double Trouble – Italia, 1984).