loader
Foto

Galerie foto

Un nou test pentru cancerul la sâni, la Vreau să fiu sănătos

Despre infecţiile intraspitaliceşti şi polipii nazali la copii aflaţi informaţii tot din ediţia de luni, 20 noiembrie.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia din 20 ianuarie a emisiunii Vreau să fiu sănătos! este disponibilă online pe TVR+

Testul Babeș Papanicolau pentru sâni a intrat de curând în tară. Numită şi testul „Halo”, analiza se face cu ajutorul unui dispozitiv foarte nou care are multe componente de unicムfolosințムpentru a preveni posibile transmisii de germeni.

Doamna dr. Monica Panait, medic ginecolog și obstetrician, face acest tip de test prin intermediul căruia care se pot identifică anomaliile premaligne și maligne ale celulelor din sân. Metoda este complet automatizatăƒ, nu e invazivムși nu este dureroasăƒ, dureazムfoarte puțin și ajută la depistarea precoce a cancerului mamar. Acest test nu exclude toate celelalte analize obișnuite pentru sân, mamografia sau biopsia dupムcaz, deoarece este de tip screening, nu de diagnostic. El ajutムla punerea diagnosticului corect .

Realizator: Dana Armaşu


Cel de-al doilea subiect al emisiunii sunt infecțiile intraspitacilesti. Interviu cu dr. Ștefan Lazăr - medic primar boli infecțioase-Spitalul "Victor Babeș". Infecțiile intraspitalicești sunt deja o problemă la nivel de sănătate publică în majoritatea statelor europene. În Europa, cel puţin 3,2 milioane de pacienți au avut o dată o infecție nosocomială pe an.

Realizator: Adina Slave

Polipii nazali la copii

Interviu cu dr. Marian Stamate, medic primar ORL despre ce sunt polipii, cum pot fi depistați și care este tratamentul polipilor la copii. Polipii nazali nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, dar sunt incomozi și uneori dureroși. Medicii recomandă operația, ca singura conduită terapeutică eficientă.

Realizator: Beatrice Cioba

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1