loader
Foto

Galerie foto

Un subiect interesant pentru mame, sâmbătă, la „Vreau să fiu sănătos”

Vaccinurile pentru copii aduc multe nedumeriri şi întrebări în rândul mamelor. Sâmbătă, 9 mai, de la ora 14:30, aflăm din emisiunea „Vreau să fiu sănătos” informaţii cu privire la acest subiect.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

* Vaccinările la copii

Vaccinarea copiilor este un subiect care a stârnit un val de polemici în ultimul timp. Cât de îndreptăţiţi sunt şi ce riscă părinţii care decid să nu îşi vaccineze copiii, aflaţi de la invitata noastră dr.Iolanda Vivisenco - medic specialist pediatru.

Realizator: Beatrice Cioba


* Povestea lui Ionuţ Marian Ion

Ionuţ nu a avut norocul altor copii care se pot juca în voie şi se pot bucura de propria copilărie. El s-a născut cu o boală cumplită, care nu dă şansă celui afectat.

Ca şi alţi pacienţi cu distrofie musculară trăieşte prin cei dragi. Ionuţ are totuşi puterea să scrie o carte de poveşti pentru copiii care se pot juca în voie şi se pot bucura de propria copilărie.

Despre acest subiect vorbim cu Monica Vidan - Preşedinte Asociaţia „Centrul de informare şi îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru bolnavii cu distrofie musculară” - şi cu dr.Viorica Rădoi - medic primar genetică (şef lucrări UMF „Dr. Carol Davilla”).

Realizator: Mihaela Căciuleanu



* Diabetul

Diabetul zaharat este o boală cu evoluţie cronică în cadrul căreia organismul nu poate folosi glucidele din alimentaţie.

Glucoza este principala sursă de energie a organismului, dar pentru a putea fi utilizată ea trebuie să pătrundă în celule. Pătrunderea glucozei în celule se face cu ajutorul insulinei, hormon secretat de pancreas.

Diabetul apare atunci când organismul nu produce destulă insulină sau nu o foloseşte cum trebuie.

Ce analize trebuie făcute şi ce regim de viaţă trebuie dus, aflăm din ediţia de sâmbătă, 9 mai, de la dr.Andra Ianculescu - medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Realizator: Adina Slave


***

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

Cine și cum răspunde pentru greșelile medicale?

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Un tânăr a murit din cauza unui tratament administrat greșit! O mama însărcinată pierde copilul din cauza neglijenței cadrelor medicale! Unui ...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”.  TVR va ...

Campania „Omul anului”, ediţia 2024, începe la TVR

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci vor prezenta campania „Omul anului”. În premieră, telespectatorii pot face propuneri pentru titlul ...

 

#tvr1