loader
Foto

Galerie foto

Un subiect interesant pentru mame, sâmbătă, la „Vreau să fiu sănătos”

Vaccinurile pentru copii aduc multe nedumeriri şi întrebări în rândul mamelor. Sâmbătă, 9 mai, de la ora 14:30, aflăm din emisiunea „Vreau să fiu sănătos” informaţii cu privire la acest subiect.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

* Vaccinările la copii

Vaccinarea copiilor este un subiect care a stârnit un val de polemici în ultimul timp. Cât de îndreptăţiţi sunt şi ce riscă părinţii care decid să nu îşi vaccineze copiii, aflaţi de la invitata noastră dr.Iolanda Vivisenco - medic specialist pediatru.

Realizator: Beatrice Cioba


* Povestea lui Ionuţ Marian Ion

Ionuţ nu a avut norocul altor copii care se pot juca în voie şi se pot bucura de propria copilărie. El s-a născut cu o boală cumplită, care nu dă şansă celui afectat.

Ca şi alţi pacienţi cu distrofie musculară trăieşte prin cei dragi. Ionuţ are totuşi puterea să scrie o carte de poveşti pentru copiii care se pot juca în voie şi se pot bucura de propria copilărie.

Despre acest subiect vorbim cu Monica Vidan - Preşedinte Asociaţia „Centrul de informare şi îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru bolnavii cu distrofie musculară” - şi cu dr.Viorica Rădoi - medic primar genetică (şef lucrări UMF „Dr. Carol Davilla”).

Realizator: Mihaela Căciuleanu



* Diabetul

Diabetul zaharat este o boală cu evoluţie cronică în cadrul căreia organismul nu poate folosi glucidele din alimentaţie.

Glucoza este principala sursă de energie a organismului, dar pentru a putea fi utilizată ea trebuie să pătrundă în celule. Pătrunderea glucozei în celule se face cu ajutorul insulinei, hormon secretat de pancreas.

Diabetul apare atunci când organismul nu produce destulă insulină sau nu o foloseşte cum trebuie.

Ce analize trebuie făcute şi ce regim de viaţă trebuie dus, aflăm din ediţia de sâmbătă, 9 mai, de la dr.Andra Ianculescu - medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Realizator: Adina Slave


***

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1