loader
Foto

Galerie foto

„Vedeta populară” readuce o clujeancă pe scena folclorului după 30 de ani

Ardealul, Bucovina, Maramureşul sau Oltenia? Cine va câştiga? Alţi cinci concurenţi dornici să se afirme pe scena muzicii populare sunt protagoniştii ediţiei 7„ Vedeta populară” . Duminică, 25 noiembrie, Iuliana Tudor ne aşteaptă de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Cine va câştiga în această seară? Ardealul, Bucovina, Maramureşul sau Oltenia? Bărbat sau femeie? Tânăr sau bătrân? La Vedeta populară contează talentul şi autenticitatea concurenţilor, dar şi promisiunea că folclorul românesc va fi transmis generaţiilor viitoare. O nouă ediţie, a şaptea a sezonului 3 Vedeta populară, este la TVR 1 duminică, 25 noiembrie, de la ora 21.00.

Şi în această seară avem cinci concurenți talentați care îşi vor disputa pe parcursul celor trei probe un loc în semifinală.

Gorjeanul Gabriel Gorjanu, un zootehnist în vârstă de 28 de ani, revine la Vedeta populară, determinat să câştige titlul acestui sezon. A terminat între timp facultatea de muzică şi vrea să demonstreze că e rândul unui „vedet” să câştige concursul, până acum fiind câştigătoare două fete la Vedeta populară.

Pe lângă el, la ediţia 7 Vedeta populară, mai urcă pe scenă:

O tânără care reprezintă zona Bistriţei. Are 21 de ani şi îşi doreşte, când va avea familie, să aibă trei copii;

O concurentă din Cluj, care s-a întors la muzica populară după o pauză de peste 30 de ani. Are 70 de ani, patru copii, 3 nurori şi trei nepoţi şi ne va demonstra că prima iubire nu se uită niciodată.

Un tânăr de 18 ani din Suceava, care, până la această vârstă, a trecut prin experienţe de viaţă de tot felul, luptă şi el pentru a deveni al şaptelea semifinalist al concursului dedicat talentelor din muzica populară românească.

O liceeană pasionată de matematică, maramureşeancă din Ţara Chioarului, nehotărâtă încă în ce priveşte drumul ei în viaţă, dar convinsă că muzica populară va face parte din viaţa ei.

(w882)

Iuliana Tudor ne invită la ediţia cu numărul 7 Vedeta populară, duminică, de la ora 21.00, la TVR 1.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară”: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Şi în acest sezon juriul va fi format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart continuă să fie alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

Despre Vedeta populară

Primul sezon Vedeta populară, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1, s-a desfăşurat între 22 octombrie şi 31 decembrie 2017. Alexandra Chira, în vârstă de 19 ani, din judetul Sălaj, este concurenta care a câştigat prima ediţie a talent show-ului Vedeta populară de la TVR 1.

Între 29 aprilie şi 14 iunie 2018, Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 al doilea sezon Vedeta populară. Cătălina Rotaru, bucovineanca în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, este câştigătoarea sezonului al doilea Vedeta populară, concurs transmis de TVR 1 în fiecare duminică de la ora 21.00.

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1