loader
Foto

Galerie foto

Ana Ularu, între Tom Hanks şi Mircea Dinescu

Actriţa care a cucerit Hollywood-ul este invitata ediţiei din 20 noiembrie a emisiunii Politică şi delicateţuri , difuzată de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După ce a trecut prin „Inferno” alături de Tom Hanks, o experienţă culinară în bucătăria lui Mircea Dinescu este extrem de binevenită pentru Ana Ularu, „o tânără divă a cinematografiei şi teatrului românesc”, după cum o caracterizează poetul. Duminică, 20 noiembrie, de la ora 15.00, tânăra cu figură de puştoaică, dar cu o carieră internaţională în cinematografie, este invitată la Politică şi delicateţuri, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Distracţia începe cu un copan împănat de poet cu slăninuţă şi usturoi, în timp ce Ana gustă din bunătăţile de pe masă: afumături aduse de la Cetate, pe care le combină cu muştar cu peltea de gutui – specialitatea maestrului – şi cu dulceaţă de ardei iute. Ca garnitură pentru copane, Dinescu pregăteşte o mazăre specială, cu care îşi aminteşte că l-a dat gata şi pe marele Radu Beligan, care o considera o minunăţie culinară. Secretul acestui fel delicios de mâncare stă în zahărul caramelizat, amestecat cu vin, care se varsă peste mazărea încă îngheţată.

(w882) Dinescu si

În cramă, Dinescu declară că trebuie să „împănăm discuţia cu ceva picanterie muzicală” şi îl pofteşte pe Constantin Lătăreţu să cânte. Fascinată de tot ce se petrece în jurul său, Ana savurează bucatele, gustă vinul, dansează pe scaun pe ritmurile îndrăcite ale tarafului şi răspunde cu umor şi autoironie întrebărilor gazdei sale. Cei doi discută despre familie, rădăcini şi talent, dar şi despre filmele şi piesele de teatru în care Ana a jucat de-a lungul timpului.

(w882) Dinescu si

Considerată marea speranţă a cinematografiei româneşti, Ana, „a working actor”, cum cu modestie îi place să se numească, a jucat alături de actori celebri, precum Jennifer Lawrence, Bradley Cooper sau Tom Hanks. Tânăra răspunde cu răbdare curiozităţilor poetului legate de viaţa pe platourile de filmare, pentru ca, în final, Dinescu să o portretizeze scurt şi cuprinzător: „Ea a rămas tot o fetiţă, de fapt; are o ironie şi o autoironie care o salvează din multe situaţii”.

***

Ana Ularu s-a născut pe 26 iunie 1985 la Bucureşti. A debutat la 9 ani în două coproducţii româno-franceze – „Meuetres par procuration" şi „Passion mortelle”. La 17 ani a jucat rolul Lolitei în filmul cu acelaşi nume, alături de Ştefan Iordache. A devenit cunoscută pentru marele public datorită rolului din „Italiencele“. În 2014 a jucat alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper în „Serena”, iar anul acesta în „Inferno”, alături de Tom Hanks. În 2017 o vom putea vedea în serialul tv „Emerald City”.

(w882) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1