Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Analia Selis, la Politică și delicatețuri
Joi, 25 Decembrie 2014
În 28 decembrie, de la 15.00, Mircea Dinescu o are invitată la  Politică şi delicateţuri, la TVR 1 şi TVR HD, pe cântăreaţa argentiniană Analia Selis, căreia îi pregăteşte mâncare de urzici şi un iepure de câmp împănat.
Analia Selis
Analia Selis
Analia Selis
Analia Selis

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În 28 decembrie Mircea Dinescu o are invitată pe Analia Selis, cântăreața argentiniană pe care a auzit-o la radio și impresionat de forța glasului ei, a hotărât că trebuie să o cunoască și să îi pregătească un prânz delicios în ultima duminică a lui 2014. Dinescu i-a preparat o mâncare de urzici, găsite printr-un noroc in piață, spre surprinderea invitatei care a mărturisit că în țara sa natală urzicile nu se manâncă și nu a gustat niciodată dintr-o astfel de mâncare.

Pentru felul doi, poetul a scos "artileria grea", un iepure sălbatic pe care l-a impănat cu slăninuță, l-a stropit cu vin și l-a uns cu miere, și ca să nu se plictisească in cuptor, l-a însoțit cu legume și prune uscate. Analia nu s-a sfiit să dea o mână de ajutor în bucătărie, a tăiat ceapa și a preparat mămăligă împreună cu poetul, răspunzând în tot acest timp curiozității acestuia referitoare la rețetele gastronomice specifice din Argentina. pre deosebire de alți invitati care nu au trecut testul dulceții de ardei iute și au lăcrimat cerând apă, Analia a gustat cu hotărâre din ineditul produs declarându-se încântată de aroma și iuțeala sa.

Taraful lui George Strugurel le-a cântat tangouri argentiniene și muzică românească, iar Dinescu a rugat-o pe Analia să se reîntoarcă împreună cu mama sa pentru a-l iniția în tainele bucătăriei argentiniene.

Analia Selis s-a născut pe 27 aprilie 1977 în Tucuman, Argentina. A absolvit Facultatea de Arte muzicale din San Miguel de Tucuman, având diplomă în educație muzicală și diplomă pentru performanțe vocale.
În 1998 s-a mutat la Boston USA, unde a studiat la Facultatea “Longy School of Music”. A urmat cursuri de limba germană și limba franceză în cadrul prestigioasei instituții de învățământ Harvard și a învățat limba italiană în Argentina, la Facultatea “Dante Aligheri”.
A reprezentat Argentina la Festivalul “Cerbul de aur” în 2004, unde a obținut locul trei. A lansat doua albume, “Aqui Hoy” în 2005 și “Aqui Manana” în 2006. În 2008 a apărut un nou album al artistei intitulat “Suenos” dar și un nou single “A la ronda ronda”. Anul 2009 înseamnă pentru Analia lansarea  albumului de Crăciun pentru cei mici și cei mari și tot în același an lansează un proiect ambițios ce sa va bucura de un mare succes, proiectul”Latino America” care a cucerit publicul român. Analia s-a îndrăgostit de un muzician român, Răzvan Suma care i-a devenit soț și alături de care s-a stabilit în România. Analia și Răzvan au împreună doi copii, o fetiță, Noa și un băiețel, Tiago.


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!