loader
Foto

Ancăi Sigartău nu-i place să gătească, dar l-a ajutat pe Dinescu la bucătărie

Copiii îi cunosc vocea din desene animate, adulţii merg să o vadă pe scenele de teatru. Duminică, 9 iunie, la ora 14.30, actriţa Anca Sigartău a fost invitata lui Mircea Dinescu şi nu doar a stat de vorbă cu poetul, ci l-a și ajutat în bucătărie.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Duminică, 9 iunie, Mircea Dinescu a gătit și a pus țara la cale cu actrița Anca Sigartău. Întâlnirea a fost programată pentru ora 14.30, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Volubilă și pusă pe șotii, Anca a mărturisit că nu îi place să stea în bucătărie, dar nu s-a dat în lături să-l ajute pe poet la prepararea unui pui…țigănesc. Da, nu există doar mușchi țigănesc, ci și pui, o rețetă rapidă și foarte gustoasă, pe care Dinescu a învățat-o de la un prieten de etnie rromă.

(w882)

(w882)

Înainte de a fi pus în untură de gâscă și ulei, în tigaia încinsă, puiul trebuie bătut bine de tot cu ciocanul de șnitele, până devine plat. Spre amuzamentul invitatei sale care l-a comparat pe poet cu un diavol tasmanian, chiar asta a făcut Dinescu: a bătut puiul cu ciocanul de sniţele, căci e ca o tornadă în bucătărie, nimic nu îi stă în cale!

(w882)

(w882)

Lângă pui, în tigaie Dinescu a mai pus câteva ciuperci, vinete coapte, roșii cherry și nelipsiții săi ardei copți. Rezultatul - un pui cu legume de te lingi pe degete! Cei doi au continuat cu poveştile în cramă, unde puiul a fost devorat cât ai zice…#politicasidelicateturi (nu uitați să urmăriți # nostru pe Facebook și Instagram).

(w882)

De muzică, de acestă dată, s-a ocupat Constantin Lătărețu, iar muzica lui e contagioasă, căci Anca s-a ridicat de la masă și a cântat alături de el și de taraful său.

Despre Anca Sigartău

(w882)

Anca Sigartău s-a născut pe 29 iulie 1967, la București. A urmat Școala de Muzică și Liceul „George Enescu" din București, iar la 14 ani făcea parte din corul „Voces Primavera”. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică și a primit premiul pentru cea mai bună actriță la Gala Tinerilor Actori - Costinești, în 1989, precum și premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în „Visul unei nopți de vară", în 1992. Face parte din echipa teatrului Bulandra și are colaborări cu mai multe teatre din București, printre care Teatrul Metropolis, Teatrul foarte Mic, Teatrul de Comedie. A jucat în numeroase producții cinematografice, a prezentat o emisiune la TVR și face dublaj de voce la desene animate.

0:10 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Operaţiunea Monstrul (R)

( România, 1976)

Regia Manole Marcus

Cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru

Comedie. Redactor Gabriela Onea

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1