loader
Foto

Galerie foto

Brenciu la cratiţă, duminică la „Politică şi delicateţuri”

„Dinescu a reuşit ceea ce soţia mea nu a reuşit încă: să mă pună să gătesc” , mărturiseşte Horia Brenciu în emisiunea din 10 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„E un tip care împrăştie bucurie şi seninătate în jur”, spune Mircea Dinescu despre invitatul său din ediţia din 10 aprilie a emisiunii Politică şi delicateţuri. Duminică, avem o ediţie plină de zarvă şi veselie, în prezenţa unui invitat talentat: Horia Brenciu. Politică şi delicateţuri poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882)

Horia Brenciu şi Mircea Dinescu se distrează de minune împreună, se completează reciproc şi „jonglează” cu ingredientele în bucătărie, apoi coboară în cramă pentru o muzică bună şi o discuţie amicală, cu bucatele preparate alături, acompaniate de un vin rose.

(w882)

La bucătărie, gazda şi invitatul pregătesc un ostropel de cocoş de ţară cu o garnitură specială, o altă invenţie năstruşnică a lui Dinescu: rulouri de ştevie umplute cu piure. Plin de viaţă şi de farmec, Brenciu dă o mână de ajutor în bucătărie şi declară: „Dinescu a reuşit ceea ce soţia mea nu a reuşit încă: să mă pună să gătesc”. Replica lui Dinescu, despre musafirul său, vine imediat: „Horia e genul de om care are o delicateţe înnăscută, în ciuda zarvei pe care o poartă întotdeauna cu sine”.

(w882)

După ce bucatele sunt gata, show-ul şi agitaţia se mută din bucătărie în crama restaurantului Lacrimi şi Sfinţi, unde cei doi sunt aşteptaţi de taraful Constantin Lătăreţu şi de o carafă sănătoasă de vin rose de la Cetate. Aici, invitatul şi gazda trec la lucruri mai serioase: povestesc despre familie, carieră şi destin, iar din când în când se opresc, fie pentru a asculta muzică şi a cânta cu lăutarii, fie pentru a gusta din bucatele preparate, totul într-o atmosfera caldă şi prietenească.

(w882)

Ediţia Politică şi delicateţuri care îl pune pe Horia Brenciu la cratiţă poate fi urmărită duminică, 10 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

***

Horia Brenciu s-a născut pe 27 august 1972 la Braşov, unde a absolvit Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" şi unde şi-a completat studiile, la Şcoala Populară de Artă (pian şi canto). În 1998, a terminat Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

Din anul 1993, Horia Brenciu îşi începe colaborarea cu TVR 1, unde prezintă mai multe programe de succes: „Robingo”, „Tip Top Minitop”, „Kiki Riki Miki”, „Ora 6 fix”... Între 2000 şi 2003, devine moderatorul emisiunii matinale „Neaţa", apoi „Neaţa în Epoca de piatră", „Gong Show", toate de la Antena 1. Apoi colaborează cu Naţional TV, unde prezintă, printre altele, „Naţional Tv Bingo Liberty”.

În 2002, Horia dă naştere proiectului său de suflet, HB Orchestra. Horia este liderul vocal al acesteia, iar primul album lansat se numeşte “35”. HB Orchestra are în repertoriu peste 400 de piese, creaţii proprii sau coveruri, abordând genuri muzicale precum: swing, pop, rock, gospel, jazz, latino sau country.

Pe lângă toate acestea, Horia Brenciu şi-a mai adăugat în palmares şi titlul de cel mai colorat jurat şi antrenor din concursurile de talente de la noi, fie că a fost vorba despre „Vocea României” (ProTV) sau „X Factor” (Antena 1).

În 2006, Horia joacă în serialul de comedie „Om sărac, om bogat", în rolul lui Titi Prodan. Aici se îndrăgosteşte de realizatoarea producţiei, Alice Dumitrescu, alături de care trăieşte „o poveste de dragoste fulminantă, ca în Ţara Minunilor", aşa cum el însuşi mărturiseşte.

 

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1