Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Capatos nu le-a văzut chiar pe toate. Încă.
Joi, 15 Decembrie 2016
Sătul de politică, dar amator de delicateţuri, Dan Capatos asistă uimit şi amuzat la o nouă premieră culinară marca Mircea Dinescu. Totul se întâmplă pe 18 decembrie de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Capatos si Dinescu
Capatos si Dinescu
varza umpluta
Capatos si Dinescu
Capatos si Dinescu
varza umpluta

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Dragi părinţi,

Duminica aceasta sunteţi invitaţi să vă aşezaţi confortabil în fotolii şi să le faceţi loc şi copiilor alături de Dumneavoastră. Invitat în bucătăria lui Mircea Dinescu este, la această ediţie Politică şi delicateţuri, Dan Capatos. Nu, nu este nicio greşeală! Vorbim despre o emisiune fără bulină ce interzice minorilor să urmărească programul. Copiii vor cunoaşte un Dan Capatos care intră perfect în rolul ucenicului bucătar, fascinat de Mircea Dinescu, un masterchef dezlănţuit, care nu se dă în lături să utilizeze în bucătărie instrumente precum... bormaşina! A, şi ţineţi-vă aproape caietul de reţete: s-ar putea să vă doriţi să luaţi notiţe! Politică şi delicateţuri se vede pe 18 decembrie de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w640) Capatos si

Dan Capatos asistă uimit şi amuzat la o nouă premieră culinară marca Dinescu. După ce săptămâna trecută inventa cârnaţii cu portocală, de această dată gazda prepară varză... împănată cu slăninuţă, cârnăciori afumaţi şi pastramă de gâscă. Iar dacă ideea de a găuri o varză şi a o umple cu tot felul de bunătăţi vă poate părea uimitoare, modul în care poetul face găurile în varză este cel puţin inedit: „M-am gândit la ce ar face preşedintele Iohannis în locul meu. Orice neamţ serios îşi ia bormaşina din cui şi acţionează”, mărturiseşte amuzat Dinescu. La rândul său, invitatul intră în joc, întărind: „Metoda de preparare este demnă de România lucrului bine făcut”.

(w640) Capatos si

Găurită cu bormaşina, împănată cu bunătăţi şi stropită cu vin, varza este băgată la cuptor, iar Dinescu şi Capatos merg în cramă să pună ţara la cale, întrerupţi fiind doar de muzica tarafului George Ness. Şi pentru că se apropie 22 decembrie, Dinescu rememorează acele momente de maximă intensitate şi îi povesteşte invitatului său întâmplări trăite atunci.

(w640) Capatos si

Dan Capatos s-a născut pe 25 mai 1974 la Ploieşti. A absolvit Şcoala Superioară de Jurnalistică din Bucureşti. Încă din timpul facultăţii, se angajează la „Evenimentul Zilei", ziar la care ajunge redactor-şef adjunct. Părăseşte însă ziarul pentru „Playboy”, unde devine director executiv. În televiziune, începe la Antena 3, cu VDTV, apoi la Antena 1, cu o emisiune matinală şi, ulterior, Un show păcătos.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Dan Manoliu