loader
Foto

Galerie foto

Celentano, oaspete în bucătăria lui Mircea Dinescu

De Crăciun, actorul Adrian Văncică a fost invitat la o masă cu caltaboşi şi lebăr, într-o ediţie de sărbătoare Politică şi delicateţuri . Pe 25 decembrie, ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Şi Mircea Dinescu pregăteşte pentru ziua de Crăciun o ediţie specială a emisiunii Politică şi delicateţuri. Invitatul său este actorul Adrian Văncică, interpretul rolului Celentano din Las Fierbinţi. Politică şi delicateţuri cu Adrian Văncică se vede pe 25 decembrie de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Şi cum tot românul are pe masa de Craciun lebăr şi caltaboşi, nici masterchef Dinescu nu face excepţie şi prepară cele două reţete într-o manieră proprie: cu ingrediente inedite şi secondat cu îndemânare de musafirul său celebru. Cum ne-a obişnuit,  Mircea Dinescu dă o notă personală bucatelor şi pune curajos în compozitia caltaboşului şi a lebărului prune uscate, condimente alese pe sprânceană şi carne adusă de la Cetate. Şi evident, nu renunţă la portocală, pe care o stoarce în apa în care fierbe lebărul.

(w882)

Dinescu pune fără menajamete invitatul la treabă, iar interpretul lui Celentano din Las Fierbinţi nu se dă în lături şi răspunde prompt cerinţelor: mânuieşte cu talent maşina de tocat. Cei doi prepară astfel împreună bunătăţile care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.

(w882)

(w882)

În cramă, gazda şi invitatul ascultă muzica tarafului George Ness, care, pe lângă repertoriul cu care ne-a obişnuit, interpretează şi un colind. Cei doi vorbesc despre „biografia romanţată” a lui Văncică, mai ales că Dinescu îşi descoase cu măiestrie invitatul. Ocazie cu care aflăm detalii mai puţin cunoscute din viaţa sa, povestite cu farmec şi mult umor de îndrăgitul actor.

(w882)

(w882)

Adrian Văncică s-a născut pe 18 martie 1977, la Târgovişte. A absolvit în 1999 Facultatea de teatru din cadrul UNATC, la clasa prof. univ. dr. Mircea Albulescu. Este actor al teatrului Nottara din Bucureşti şi interpretul celebrului Celentano din serialul Las Fierbinţi de la Pro Tv. A jucat în numeroase filme, printre care „America, venim!”, „Marţi, după Crăciun”, „Boogie”, „Hârtia va fi albastră”.

(w882)

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1