loader
Foto

Galerie foto

Dinescu şi Leşe, concurenţi la sarmale, la „Politică şi delicateţuri”

Sarmale în ţeavă de şorici, asta găteşte Mircea Dinescu pentru invitatul său, rapsodul Grigore Leşe, la ediţia Politică şi delicateţuri din Ajunul Crăciunului. Pe 24 decembrie, ora 15.30, la TVR 1 şi TVR HD, cei doi poeţi, unul al slovelor, celălalt al muzicii, ne reamintesc tradiţiile şi obiceiurile din această periodă a anului.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediţia specială din Ajunul Crăciunului a emisiunii Politică şi delicateţuri îi are protagonişti pe Mircea Dinescu, în rolul lui binecunoscut de gazdă primitoare, şi pe rapsodul şi colegul său de juriu de la Vedeta populară, Grigore Leşe, în calitate de invitat.

Politică şi delicateţuri din Ajun ne reaminteşte de tradiţiile şi obiceiurile din această periodă a anului şi aduce în fiecare casă atmosfera de sărbătoare şi bucurie de la Cetate.

(w882)

Cei doi protagonişti hotărăsc să celebreze cum se cuvine Sărbătoarea Naşterii Domnului, pe malul Dunării, la Cetate. Sub un soare cu dinţi de decembrie, Dinescu umple masa cu toate ingredientele necesare unui ospăţ pe cinste şi îl invită să le cânte pe marele lăutar Ion Ghiţulescu, însoţit de taraful său.

(w882)

Şi pentru că nu încetează niciodată să-şi uimească privitorii cu reţete inventate de el, şi cu această ocazie, poetul născoceşte un fel neobişnuit de mâncare, pe care l-a denumit „sarmale în ţeavă de şorici” sau „clătite din sarmale”. Sortimentul reprezintă o combinaţie dintre cele mai iubite produse de pe masa de Crăciun: sarmalele şi şoriciul.

(w882)

(w882)

Iar pentru că în Ajunul Crăciunului vin colindători, pe pajiştea de la Cetate, soseşte un grup de copii de la liceul din sat. Păstrători ai tradiţiei, copiii îi încântă pe cei prezenţi cu glasurile lor cristaline.

(w882)

Telespectatorii TVR 1 au şansa să petreacă o oră alături de doi poeţi, unul al muzicii şi celălalt al slovelor, la ediţia Politică şi delicateţuri din Ajun de Crăciun. O vedem la TVR 1 şi TVR+ duminică, 24 decembrie, de la ora 15.30.

***

Din primăvara anului 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1