loader
Foto

Galerie foto

Colţunaşi cu... poezie, la „Politică şi delicateţuri”

...sau «Drumul aluatului - de la „Tăcerea mieilor”, la „Apocalipsă în cerul gurii”, cu Marius Tucă».  Jurnalistul a fost invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea din 17 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Orice întâlnire cu el e poezie de la un capăt la altul”, spune Marius Tucă despre gazda sa, Mircea Dinescu, alături de care petrece o după-amiază de pomină, plină de muzică şi poezie, duminică, 17 aprilie la Politică şi delicateţuri. Ca de obicei, emisiunea poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882) Tuca la Po

Prieteni vechi, cei doi se întâlnesc în bucătăria restaurantului „Lacrimi si Sfinţi”, unde Dinescu îi pregăteşte invitatului său două soiuri de colţunaşi - unul cu umplutură de brânză, iar celălalt cu măcriş, timp în care Tucă gustă din vinul de la Cetate şi îşi tachinează cu umor prietenul. Colţunaşii, făcuţi cu o ustensilă care lui Tucă îi aduce aminte de masca lui Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor”, sunt împărţiţi în două tabere: primii merg la prăjit în tigaie, iar ceilalţi, la fiert.

(w882) Tuca la Po

Pofticios, musafirul lui Dinescu ia un colţunaş proaspăt scos din tigaie, îl înmoaie în dulceaţă de ardei iute şi exclamă, spre încântarea bucătarului: „Apocalipsă în cerul gurii!”.

(w882) Tuca la Po

„Când m-am lăsat eu de scris poezii, el de-abia s-a apucat”, ţine să precizeze Dinescu, poftindu-şi musafirul în cramă, la o discuţie prietenească, acompaniată de muzica Tarafului lui Constantin Lătăreţu. Şueta celor doi este savuroasă, Tucă însuşi mărturisind: „Nu trebuie să te aştepţi la nimic, pentru că se poate întâmpla orice; fiecare întâlnire cu Mircea este o bucurie, el e un spectacol în sine”. Şi da, cei doi fac spectacol, râd, cântă împreună cu lăutarii, deapănă amintiri şi creează în jurul lor o aură de farmec şi bună dispoziţie.

(w882) Tuca la Po

Ediţia Politică şi delicateţuri de duminică, 17 aprilie, poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

***

Marius Tucă s-a născut pe 29 iulie 1966 la Caracal. În 1993 devine director şi editorialist al ziarului „Jurnalul naţional”, de unde demisionează în 2015. În 1996 lansează, la Antena 1, talk-show-ul „Milionarii de la miezul nopţii”, cu ajutorul căruia îşi câştigă reputaţia de jurnalist obiectiv şi intransigent. După câţiva ani, schimbă numele emisiunii în „Marius Tucă Show” şi rămâne pe post până în 2004. Este proprietarul postului de radio Smart FM, unde prezintă şi programul matinal, alături de actorul Marius Manole, dar şi al site-ului mariustuca.ro. A publicat cărţile: „Pamflete cu români”, „Lirice”, „Milionarii de la miezul nopţii”, „Verde-n faţă”, „Astenii de buzunar”, „Poezii de ziar”, „Am să te iubesc până la sfârşitul lumii”, „Domnişoare”, „Pe tine te”, „Un tren numit dorinţă”, „Istoria unui tu”. Organizează festivalurile „Tarafuri şi Fanfare” şi „Folk You".

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 52

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1