loader
Foto

Cum s-a schimbat umorul românesc în ultimii 30 de ani? Am aflat la „Punctul critic”, pe TVR 1 | VIDEO

Umoriştii Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State şi Marius Florea Vizante au fost invitaţii lui Bogdan Muzgoci în ediţia din 6 decembrie a emisiunii. „Punctul critic” se vede la TVR 1 de luni până joi, de la ora 18.00.

 

Punctul critic

Pe 6 decembrie, Moş Nicolae a intrat în casele românilor cu veselie. Iar telespectatorilor TVR 1 le-a adus în dar o ediţie specială a emisiunii „Punctul critic”, ce i-a purtat prin lumea umorului românesc, din trecutul recent și până în prezent. Cum s-a schimbat umorul românesc în ultimii 30 de ani? Este întrebarea de la care moderatorul Bogdan Muzgoci a pornit dicuţia cu invitaţii săi, aleşi unul şi unul: Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State, Marius Florea Vizante. „Punctul critic” s-a difuzat miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

„De la anecdotele din vremea comunistă, spuse în soaptă, pe la colțuri, până la explozia de comedie online și meme-uri, drumul umorului în România a fost  - ca orice drum românesc autentic - plin de hârtoape și semne de circulație contradictorii. Cine ar fi crezut că bancurile cu Ceaușescu sau cele cu Bulă vor evolua într-o lume a spectacolelor de stand-up și a comediei instantaneu accesibile pe telefonul mobil? Televiziunea Română are rolul său esențial în această istorie, pentru că a fost una dintre primele și cele mai vizibile scene pentru umorul neaoș de calitate. Marile texte umoristice și marii actori de comedie din România și-au găsit și își păstrează un loc de onoare în programele sale”, ne-a introdus Bogdan Muzgoci în episodul de miercuri al emisiunii.

(w882) Punctul cr

80% dintre români au acces astăzi la conținut de divertisment online, iar comedianții lor preferați au devenit adevărate celebrități. De la stand-up în cafenele mici la concerte de comedie sold-out, asistăm la o explozie a talentelor umoristice românești.

Pe 6 decembrie, la „Punctul critic”, am călătorit prin vremuri mai triste sau mai vesele, am râs mult, ne-am reamintit momente de umor care au devenit clasice și am aflat ce spun oamenii din comedia românească de azi despre modul în care s-au schimbat gusturile și preferințele publicului.

Cum s-a schimbat umorul românesc în ultimele trei decenii? Ce a însemnat comedia pentru români în tot acest timp? Cum arată umorul românesc azi, cu bunele și cu mai puțin bunele lui? Ce lucruri ne vor face să râdem mâine? O ediție specială, în care am explorat schimbările uluitoare care au transformat umorul românesc în ultimii 30 de ani. Am urmărit „Punctul critic” miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

Tot în această săptămână, Mihaela Olaru i s-a alăturat lui Bogdan Muzgoci luni, 4 decembrie, pentru o discuţie despre copiii care devin obiect de şantaj între părinţi, Maria Smarandache a propus pentru marţi un subiect... de sezon - dependenţa de cumpărături a românilor, iar pe 7 decembrie, alături de Izabela Marinescu, aflăm mai multe despre parentingul de ieri și de azi.

***

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în cea mai nouă emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci şi difuzată de luni până joi, de la ora 18.00. Co-moderator al fiecărei ediţii este unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1