loader
Foto

Galerie foto

"Da, mamă! ", la Politică și delicatețuri de la TVR 1

Salata rusească " bună la mahmureală " - pentru Delia și mama ei, invitatele speciale ale lui Mircea Dinescu duminică, de la 15.00, la TVR 1, TVR HD și TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu a început anul bine! Înconjurat de doamne, cu muzică bună și chef de gătit și petrecut! Chiar pe 1 ianuarie, masterchef Dinescu a avut-o invitată în bucătărie pe frumoasa și talentata Delia. Care nu a venit singură, ci însoțită de mama ei -prezentă nu doar să-și supravegheze fiica, așa cum o tachina Dinescu pe Delia, ci și să cânte împreună cu Constantin Lătărețu și taraful său. Ediţia a fost difuzată în premieră de TVR 1, TVR HD şi TVR+ în prima zi a anului 2017.

În bucătărie, Dinescu prepară o salată rusească “bună la mahmureală”, deoarece este făcută cu varză și castraveți murați, sfeclă roșie, cartofi și nelipsita zeamă de portocale. Delia “umple” bucătăria cu râsul său molipsitor, e veselă, entuziastă și plină de viață, gustă din bunătățile de pe masa. Chiar se oferă să taie varza, lucru care nu-i iese tocmai bine, spre amuzamentul poetului. Lângă salata rusească Sankt Petersburg, Dinescu prepară murături prăjite, care o duc pe Delia cu gândul la faimoasele tempura din bucătăria japoneza. “M-am dat și eu ușor japonez și a ieșit ceva super!” mărturisește amuzat poetul.

(w882)

(w882)

Fascinat de invitata sa, Dinescu o descoase cu tact și află cum este Delia din spatele luminii reflectoarelor, cum a fost copilăria ei și despre începuturile carierei. Cuvinte de laudă are și pentru mama ei, pe care, poetul mărturisește că nu o mai auzise cântând. Se declară impresionat de talentul si frumusețea ei: “Am descoperit că are o mamă fermecătoare. Sigur gena ei provine din zona asta, care funcționează și la mama ei. Doamna, la rândul său, e o artistă care imi place foarte mult!”

(w882)

(w882)

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Delia s-a născut pe 7 februarie 1982, în București. A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, apoi Universitatea de Muzică București. A debutat în industria muzicală în anul 1999, la vârsta de 17 ani, în trupa N&D. După 4 albume și mare succes la public, în anul 2003 alege cariera solo. Lansează încă 4 albume, iar single-ul „Da, mamă“ devine prima piesă în limba română care a depăşit pragul de un milion de vizualizări pe canalul YouTube, la doar o zi de la lansare. Pe lângă cariera muzicală fulminantă, Delia este jurat la emisiunile Antenei 1: "X Factor" și “iUmor”.

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1