loader
Foto

Galerie foto

De Crăciun, Dinescu şi Smiley tăiau... ştiuca

Smiley: „N-am văzut în viaţa mea aşa ceva!” . Poetul şi invitatul său la Politică şi delicateţuri au întors ştiuca pe dos în ediţia de final de decembrie 2015. Ea a putut fi revăzută pe 6 martie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru aşa un invitat de seamă într-o zi de sărbătoare, Mircea Dinescu a pregătit reţete deosebite şi a scos din pivniţă cel mai bun vin. O dată-n an e Crăciunul, aşa că poetul promitea un adevărat festin pe masa sa. Iar pentru că tradiţionalul porc era o opţiune deja banală, Dinescu îl invita pe Smiley să taie împreună... o ştiucă. Show-ul culinar pe care l-au oferit cei doi pe 27 decembrie 2015, într-o ediţie specială Politică şi delicateţuri, poate fi revăzut duminică, 6 martie, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD şi online, pe TVR+.

Pentru început, Dinescu prepară o plăcintă cu varză murată şi cartofi fierţi, iar Smiley îi dă o mână de ajutor şi amestecă toată compoziţia într-o tigaie uriaşă.

(w882) Dinescu si

Poetul îi spune mai tânărului său invitat că o cale sigură de a ajunge la inima unei fete este şi prin a-i prepara o cină şi se oferă să îi „vândă” câteva ponturi de bucătar. Discuţia aprinsă face ca lucrurile să se... încingă, de-a dreptul, în bucătăria lui Dinescu.

(w882) Dinescu si

După ce plăcinta este gata, cei doi merg în cramă pentru a-şi trage sufletul şi a-l asculta pe Caliu din Clejani, însoţit de taraful său.

(w882) Dinescu si

Pentru felul al doilea, cum deja Smiley e familiarizat cu bucătăria, Dinescu simte că e momentul să îl supună la o probă cu adevărat dificilă: ştiucă umplută. Relaxat, Smiley este gata să primească provocarea de a ajuta la prepararea peştelui, însă nu înţelege foarte bine procesul de pregătire a acestuia pentru umplere, mai ales că Dinescu o crestează doar în jurul capului. Lucrurile încep să se limpezească atunci când poetul îi spune că împreună „vor întoarce ştiuca pe dos” şi îl sfătuieşte să o ţină bine de cap, în timp ce el trage cu grijă pielea. Procesul este destul de anevoios, Smiley fiind nevoit să se proptească bine în picioare, pentru că, de partea cealaltă a ştiucii, Dinescu începe să tragă cu putere. „N-am văzut în viaţa mea aşa ceva!”, spune cu năduf Smiley după ce, în sfârşit, manevra a fost încheiată cu succes.

(w882) Dinescu si

Amuzat, Dinescu prepară cu repeziciune umplutura, din carnea peştelui amestecată cu legume, condimente, stafide, smântână şi nelipsitul vin. Şi, cum reţeta se numeşte „ştiucă umplută”, invitatul trebuie ajute la umplerea peştelui cu amestecul de ingrediente. În tavă, ca să nu se plictisească singură, ştiuca e însoţită şi de câţiva raci şi stropită cu vin, iar apoi băgată la cuptor.

(w882) Dinescu si

Osteniţi, cei doi bucătari - căci Smiley şi-a câştigat pe merit titlul - coboară în cramă, unde discută despre muzică, familie, carieră, cu o complicitate pe care numai prepararea împreună a unei ştiuci umplute ţi-o poate da...

(w882) Politica s

***

Smiley, pe numele real Andrei Maria, s-a născut pe 27 iulie 1983, la Piteşti. La vârsta de 10 ani îşi descoperea pasiunea pentru muzică, iar după trei ani, cântând alături de trupa Millenium 3, a fost remarcat de Ioan Gyuri Pascu. Ulterior, s-a împrietenit cu cei care urmau să-i devină colegi de trupă: CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu. Absolvent al Şcolii Populare de Artă de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, Smiley a studiat la secţia chitară clasică. De asemenea, cântăreţul a absolvit Facultatea de Comerţ Exterior în cadrul A.S.E.

În anul 2001, la propunerea lui CRBL, s-a alăturat trupei Simplu, alături de care a scos albume cu vânzări record în România. În 2007 îşi face debutul în televizune, odată cu serialul Un pas înainte, iar în 2008 scoate primul său album solo, În lipsa mea. În 2012, Smiley câştigă premiile pentru „Best Producer” şi „Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova, iar în 2013, premiul MTV Europe Music Award for Best Romanian Act.

Succesul ca artist pop îi permite colaborarea cu numeroşi artişti români, iar în 2009 şi-a fondat propria casă de producţie, HaHaHa Production. La ProTV, Smiley este coprezentator al emisiunii Românii au talent şi unul dintre juraţi la Vocea României.

(w882) Smiley la

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1