loader
Foto

Galerie foto

Delicateţuri şi doar un strop de politică pentru Adriana Săftoiu

Deputatul PNL a intrat în bucătăria lui Mircea Dinescu, duminica aceasta, la „Politică şi delicateţuri”.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În acest sfârşit de săptămână, Adriana Săftoiu este cea care trece pragul bucătăriei lui Mircea Dinescu. O femeie „frumoasă, inteligentă şi cu mult farmec”, pe care poetul încearcă, la rândul său, să o impresioneze cu măiestria sa culinară. Politică şi delicateţuri poate fi văzută pe 14 mai, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, iar la TVR HD, tot duminică, de la 20.00.

(w882) Dinescu si

Ingredientul zilei este vânăta, o legumă de care poetul se declară îndrăgostit! Astfel, pentru început, îi prepară distinsei invitate o invenţie a sa, ou în cuib de vânătă, iar la felul doi, un rulou din carne de viţel, în mijlocul căruia pune vânătă coaptă şi caşcaval. Nu lipsesc celebrele sale ingrediente, dulceaţa de ardei iute şi muştarul cu peltea de gutui, un fel de semnătură gastronomică a poetului.

(w882) oua

(w882) rulou

Atentă la siluetă, Adriana Săftoiu se lasă, totuşi, ispitită de bucatele despre care are numai cuvinte de laudă, mărturisind că va face mai mult sport pentru a compensa masa copioasă pregătită de Dinescu.

(w882) Dinescu si

În cramă, discuţia curge firesc, ca între doi prieteni care nu s-au mai văzut de ceva vreme, dezvăluind momente din biografia Adrianei Saftoiu, dar şi poveşti de iubire ale marilor scriitori români, iar la final, un strop de... politică.

(w882) crama

***

Adriana Săftoiu s-a născut pe 11 septembrie 1967, la Dej. A absolvit, în anul 1993, Facultatea de Litere, Secţia română-spaniolă, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Ulterior a urmat cursuri de jurnalism politic la Sofia, cursuri postuniversitare de relaţii publice la Facultatea de Jurnalism, iar în anul 2000 a beneficiat de o bursă în SUA. A lucrat, între anii 1993-1998, ca jurnalist la agenţiile de presă Rompres şi Mediafax. În perioada 1998-2000 a îndeplinit funcţia de secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, iar în 2004 a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial, purtător de cuvânt al Preşedintelui României, Traian Băsescu, funcţie din care demisiona în 2007. A publicat trei cărţi, iar în prezent este deputat PNL.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1