loader
Foto

Despre radiologia dentară și chirurgia în oncologie, la “Vreau să fiu sănătos”

În cadrul ediției de luni, 4 noiembrie, Doctorul Alexandru Croitoru-șef secție Chirurgie II, Spitalul Clinic Colentina, a explicat de ce operația e absolut necesară în bolile oncologice.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia din 4 noiembrie a emisiunii "Vreau să fiu sănătos" este disponibilă pe TVR +

Imagistica medicală a evoluat de la aparatura analogă la aparatura digitală, computerizată. Aceasta reduce cantitatea de radiații pe fiecare expunere și prelucrează imaginea oferind posibilitatea adaptării contrastului imaginii în funcție de cerințele medicilor.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul radiografiilor dentare.

Ca atare, pacientul in ziua de azi primește o cantitate extrem de mică de radiații în momentul expunerii. Rezultatul radiografiei este dat de o imagine foarte clară, iar medicul stomatolog poate să vadă zonele preferențiale mărite sau marcate cu culori.

Aceste radiografii sunt utilizate foarte mult în alcătuirea dosarelor de implantologie.

Tot în cadrul ediției de luni 4 noiembrie,  doctorul Alexandru Croitoru-șef secție Chirurgie II, Spitalul Clinic Colentina explică de ce operația e absolut necesară în bolile oncologice, argumentând de ce acea legendă urbană conform căreia dacă umbli la cancer el se răspândește, nu are nicio veridicitate.

Aflați din acest material ce șanse de vindecare are o pacientă ce a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul I și cum poate fi ea vindecată.

De asemenea, în ediția aceasta a emisiunii mai puteți afla și despre o nouă tehnică de mărire a sânilor fără silicon.

Emisiunea se difuzează pe TVR 1, luni, 4 noiembrie, de la 16:50, şi online, pe TVR+.

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1