loader
Foto

Galerie foto

Dezlegare la peşte în Politică şi delicateţuri, cu Gianina Corondan

Mircea Dinescu şi-a servit invitata cu trei feluri de peşte, dar şi cu zeamă de varză. Ediţia a putut fi revăzută pe 21 februarie, de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

De Moş Nicolae, Mircea Dinescu o poftea pe Gianina Corondan în bucătăria restaurantului său, pentru a-i oferi un cadou delicios - nu în cizme, ci în farfurie. Năzdrăvăniile celor doi au putut fi urmărite pe 6 decembrie, la Politică şi delicateţuri, într-o ediţie ce poate fi revăzută pe 21 februarie, începând cu ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

În loc de limonadă, Dinescu îi oferă Gianinei un pahar de... zeamă de varză, despre care spune că „îţi dă longevitate, inteligenţă, frumuseţe”, iar restul îl foloseşte drept înlocuitor al apei, în compoziţia unei ciorbe „vârtoase”, din trei soiuri de peşte – somn, crap şi ştiucă.

După ce peştele e fiert, Dinescu scoate somnul din ceaun şi îi pregăteşte un sos de maioneză cu muştar, preparat din peltea de gutui şi dulceaţă de ardei iute. Apoi, „de fason”, ornează platoul cu roşii cherry şi presară pe deasupra câteva capere şi piper roşu, despre care spune că are gust de trandafiri.

Poetul lasă somnul să se odihnească un pic în sosul delicios, proaspăt preparat, şi îşi îndreaptă atenţia asupra ştiucii, pe care, cu ajutorul Gianinei o „pavoazează” cu hrean, ardei copt, mujdei de usturoi şi aceeaşi dulceaţă de ardei iute.

(w882) Politica s

„Stilul lui Mircea Dinescu de a găti mi se pare foarte lejer, foarte liber, neaoş, de o simplitate dezarmantă”, mărturiseşte Gianina, uimită de uşurinţa cu care Dinescu a pregătit trei feluri de mâncare repede, relaxat şi pus pe glume.

Discuţia din cramă, întreruptă meşteşugit de taraful lui George Strugurel, curge firesc, cei doi îşi împărtăşesc amintiri legate de sărbătorile de iarnă din copilărie, discută despre mass-media şi cariera Gianinei, fără a uita să guste şi din bucatele delicioase care umplu masa.

(w882) Politica s

***

Născută la Constanţa pe 30 ianuarie 1971, Gianina Corondan este una dintre cele mai nonconformiste prezentatoare TV din România. A absolvit Ştiinţele Economice şi apoi a urmat studii aprofundate în finanţe (tot la ASE), dar şi studii de regie şi producţie de film/TV la UNATC.

Desfăşoară o activitate teatrală bogată în Teatrul Studenţesc „Podul”, sub îndrumarea artistică a regizorului Cătălin Naum, jucând în numeroase spectacole premiate în turneele studenţeşti din ţară. În 1991 a colaborat cu grupul „Song” condus de Ioan Luchian Mihalea, iar în prezent colaborează cu trupa rock Quartz, în calitate de solistă vocală şi textieră.

În televiziune, după „Vremea", „Generaţia Pro" şi după încă trei ani de „Ora G”, Gianina Corondan a fost, alături de Cosmin Cernat, prezentatoarea emisiunii „Stele de... 5 stele”, la TVR 1. În 2005, a fost diriginta noii promoţii a „Şcolii vedetelor", iar apoi a călătorit prin România, pentru a prezenta, împreună cu Tom Wilson, „O tură de aventură". De altfel, Gianina a fost implicată în numeroase proiecte în TVR, printre care „Mari Români” şi „Eurovision”.

În prezent, este redactor-şef al revistei VIP. Desfăşoară şi activităţi pentru copii, sub formă de workshop-uri, cursuri motivaţionale sau tabere de dezvoltare personală prin turism cultural.

***

(w882) Politica s

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1