loader
Foto

Galerie foto

Dinescu aude „voci” în bucătărie. Mihai Bisericanu, la „Politică și delicatețuri”

Duminică, 19 iulie, de la ora 14.30, la „Politică și delicatețuri” l-ați putut revedea pe Mihai Bisericanu, actor de teatru și film, dar și voce pentru desene animate, într-o aventură în bucătărie filmată acum doi ani.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Este cunoscut și recunoscut atât pentru rolurile din teatru și film, cât și pentru vocea pe care o împrumută diverselor personaje de desene animate. Este profesor la UNATC. Și regizor muzical. Și, desi spune că nu e străin de gătit, se consideră specialist în prepararea ceaiului și a cafelei.

(w882)

Masterchef Dinescu pregătește pentru oaspetele său un iepure de casă. Mai întâi îl împănează cu usturoi și slăninuță, apoi îl perpelește în tigaie și îl stropește din belșug cu vin și zeamă de portocale.

(w882)

Musafirul urmărește atent procesul de preparare al iepurelui și destinde atmosfera imitând diferite voci. După ce a fost rumenit în tigaie, preparatul e băgat la cuptor, iar cei doi merg în cramă să-i asculte pe Nicu Pistol și Gigel, doi lăutari cu un repertoriu inedit.

(w882)

(w882)

(w882)

Despre Mihai Bisericanu:

Actorul Mihai Bisericanu s-a născut pe 5 februarie 1962, la București. A absolvit Liceul Gh. Șincai și a luat lecții de pian la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din capitală. În 1990 a absolvit Academia de Teatru si Film, secția Actorie, la clasa profesorului Mihai Mălaimare. În perioada studiilor universitare a cântat în formația Dar, precum și în Corul Academic al Radiodifuziunii Române. Din 1990 a jucat pe scena Teatrului de Comedie, până în 1995, când s-a mutat la Teatrul Bulandra unde activează și azi. Ca actor de film a debutat în 1986 cu "Luminile din larg". Este și regizor muzical și dublează vocile unor personaje din filme de desene animate. Din anul 2006 este cadru didactic asociat la catedra de expresie vocală și corporală din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie.

 

15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1