loader
Foto

Dinescu a gătit şi a cântat cu Daniel Iordăchioae la „Politică şi delicateţuri”

Duminică, 20 mai, Daniel Iordăchioae a venit la „Politică şi delicateţuri”. De la 15.30, la TVR 1 şi TVR HD, Mircea Dinescu i-a preparat invitatului o mâncare de mazăre aromată, evident după o reţetă proprie.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Cine nu a fredonat măcar o dată „Mă-ntorc la tine, mare albastră”? Cine nu a suspinat când artistul urca pe scenele din ţară? Daniel Iordăchioae, unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de la noi şi care, în urmă cu câţiva ani, a trecut prin încercări deosebit de grele, a venit duminica aceasta la Politică şi delicateţuri.

De la fermă în bucătăria lui Dinescu - ar fi titlul cel mai potrivit pentru ediţia din 20 mai a emisiunii Politică şi delicateţuri, la care este invitat Daniel Iordăchioae. Şi asta pentru că toată carnea a fost consumată la ediţia trecută, când invitatul lui Mircea Dinescu a fost Cabral, după cum glumeşte poetul. Aşa că, pentru ediţia din 20 mai, au rămas doar legumele, iar masterchef Dinescu găteşte pentru oaspetele său o mâncare de mazăre după o reţetă proprie. Vedem operaţiunea de preparare duminică, de la ora 15.30, la TVR 1 şi TVR+, la ediţia cu numărul 101 Politică şi delicateţuri.

(w882)

(w882)

Dinescu înlocuieşte bulionul cu câteva roşii cherry, nu fierbe, ci trage la tigaie legumele. Apoi adaugă sosul, care conţine un amestec de vin şi zeamă de portocale.

(w882)

Daniel Iordăchioae pare destul de în largul său în bucătărie, mestecă în tigaie, gustă din sos şi... cântă, căci unor oameni veseli întotdeauna le iese mâncarea mai gustoasă. Peste mazărea crocantă şi parfumată cu mirodenii, Dinescu aşază câteva ouă româneşti. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, face repede un pic de ceapă călită pe care o pune, aţi ghicit, peste ouă.

(w882)

(w882)

(w882)

La masă, în cramă, celor doi – gazdă şi invitat - le cântă Ionel Tudorache şi taraful său. Discuţia curge fireasc şi atinge uneori aspecte personale pline de sensibilitate. „Astăzi am cunoscut un om frumos şi la propriu, dar mai ales la figurat, am mâncat excepţional, am avut ce să povestesc şi cu cine să povestesc” - este concluzia lui Daniel Iordăchioaie la finalul emisiunii. Pe care vă invităm să o urmăriţi duminică, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

(w882)

Despre Daniel Iordăchioae

(w882)

Daniel Iordăchioae s-a născut pe 9 iulie 1968 la Ştefăneşti, judeţul Argeş. A studiat chitara la Şcoala Populară de Artă. Interpretul este şi absolvent al Facultăţii de film, specializarea regie de film şi TV din cadrul UNATC. În 1987 devine cunoscut publicului odată cu participarea la Festivalul de la Mamaia. De-a lungul carierei a lansat mai multe albume, a scris muzica şi textele pieselor sale, a participat la festivaluri muzicale atât în ţară cât şi peste hotare, a prezentat emisiuni tv şi a semnat regia şi scenariul pentru mai multe filme de scurt-metraj.

 

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1