loader
Foto

De Paşti, Dinescu îi găteşte Stelei Popescu, la Politică şi delicateţuri

În Duminica Paştelui, la ora 15.00, Mircea Dinescu revine la TVR 1 cu un nou sezon  Politică şi delicateţuri. Poetul pregăteşte un prânz festiv pentru invitata sa, actriţa Stela Popescu.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În Duminica Paştelui, la ora 15.00, Mircea Dinescu revine la TVR 1 cu un nou sezon Politică şi delicateţuri. Poetul pregăteşte un prânz festiv pentru invitata sa, actriţa Stela Popescu. În zi de sărbătoare, Dinescu găteşte bucate tradiţionale din carne de miel, într-o manieră neconvenţională, aproape păcălind timpul, spre surprinderea şi încântarea invitatei sale. Emisiunea poate fi urmărită pe 12 aprilie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Gazda face o demonstraţie, pregătind, în doar cinsprezece minute, sărmăluţe învelite în foi de ştevie, demolând astfel mitul conform căruia sarmalele trebuie fierte ore în şir şi sunt dificil de preparat. Carnea proaspătă de miel merge de minune cu ceapa, ouăle de ţară şi restul ingredientelor, iar condimentele alese şi jambonul de la Cetate completează compoziţia pe care, cu dexteritate de magician, poetul o înveleşte în frunze de ştevie. Sărmăluţele sunt aşezate, spre mirarea invitatei, într-o tigaie şi se lasă scăldate de un sos din care nu lipsesc sucul de roşii de la Maglavit, vinul alb sec şi deja celebra zeamă de portocală. Dinescu îi dezvăluie Stelei Popescu secretul delicioaselor sale sarmale: compoziţia fină, foile de ştevie şi faptul că nu le bagă la cuptor, ci le găteşte în tigaie, scurtând astfel timpul de preparare.

(w882)

Pentru felul al doilea, folosind aceleaşi ingrediente ca la sarmale, poetul tăvăleşte prin făină câteva chifteluţe, pe care le scufundă mai apoi în untură de gâscă şi de porc. Când bucatele sunt gata, gazda şi oaspetele coboară în cramă, unde ciocnesc ouă roşii, gustă din mâncare şi ascultă muzica Tarafului lui George Strugurel, care a pregătit pentru Stela Popescu atât tangouri, cât şi muzică lăutărească.

„E un om cu care poţi tot timpul comunica, nu trebuie să scoţi vorbele de la el cu furculiţa”, mărturiseşte actriţa, care l-a fascinat, la rândul său, pe poet, cu spiritul său tânăr şi pofta sa de viaţă. O emisiune în care se râde, se vorbeşte despre teatru, se deapănă amintiri, într-un dialog încântător, ca pentru ziua de Paşti.

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1