loader
Foto

Galerie foto

Dinescu, Leşe şi şalăul, la Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu deschide seria emisiunilor sale la TVR 1, TVR HD şi TVR+ cu o şuetă cu Grigore Leşe şi o reţetă cu şalău de Dunăre, duminică, la 14.30.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

UPDATE: Ediția de duminică este disponibilă online pe TVR+

Pe 9 martie, de la ora 14.30, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD au şansa să petreacă o oră alături de doi poeţi, unul al muzicii şi celălalt al slovelor, la prima ediţie Politică şi delicateţuri. Amfitrionul Mircea Dinescu şi invitatul său, rapsodul Grigore Leşe petrec împreună o după-amiază tihnită de duminică, într-un loc ticluit special pentru şuete prieteneşti şi delicii culinare, totul scăldat într-o lumină aurie, venită parcă din alte vremuri.

Martor tăcut la toate acestea, un şalău burtos de Dunăre, împachetat cu măiestrie în aluat cu bere de Mircea Dinescu şi servit cu prietenie lui Grigore Leşe, se împuţinează văzând cu ochii. După ce gătesc şi se ospătează, cei doi cântă împreună cu lăutari cu strună meşteşugită, stau la poveşti, iar privitorii află câte-n lună şi-n stele despre viaţă, muzică şi poezie.

„Am reînceput emisiunea Politică şi delicateţuri cu speranţa că, în mireasma unui sos parfumat şi a unei mâncări care arată bine, o să înghiţim şi politica mai uşor. Şi dacă, pe lângă alte mirodenii, în final mai adăugăm şi muzică, fiţi siguri că vom putea supravieţui ceva mai bine în această lume”, spune Mircea Dinescu.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de reîntâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

15:55 Maghiara de pe unu (R)

(II)

Redactor coordonator Szilágyi Gödri Ildikó

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

(Reluare)

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang.

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1