loader
Foto

Galerie foto

Dorotheea Petre se pricepe şi la Politică şi delicateţuri

Actriţa premiată la Cannes a fost invitata lui Mircea Dinescu în ediţia din 27 aprilie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR+, la ora 14.30.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În prima duminică de după Paşte, actriţa Dorotheea Petre răspunde invitaţiei lui Mircea Dinescu de a găti şi, mai apoi, a savura împreună un prânz gustos şi plin de mireasmă. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Poetul prepară sarmale de gâscă, viţel şi jambon de ţară, fiind secondat în bucătărie de tânăra sa invitată, care nu numai că îl urmăreşte cu interes, dar nu se sfieşte să dea şi o mână de ajutor, împăturind compoziţia de sarmale în frunze de ştevie. Tot împreună, cei doi pregătesc şi un desert mai puţin întâlnit, prune uscate umplute cu brânză de vacă, amestecată cu miere, nuci, coajă parfumată de lime şi stropită cu coniac şi vin alb.

Atmosfera din timpul prânzului, asigurată de cea pe care Dinescu o numeşte „Evora din Vărbilău”, acompaniată de taraf, dezleagă limbile gazdei şi oaspetelui său, discuţia fiind captivantă şi plină de căldură.

Dorotheea Petre s-a născut pe 9 ianuarie 1981 la Eforie Nord. La varsta de 22 de ani este admisă la UNATC, secţia actorie şi, un an mai târziu, primeşte Premiul de debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, pentru rolul din lungmetrajul „Ryna”. În 2005 interpretează rolul principal în  producţia „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” şi câştigă Premiul pentru cel mai bun rol feminin la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, premiu creat special pentru ea. Aceasta este, de altfel, şi cea mai mare distincţie primită de un actor român.

Este declarată Cea mai bună actriţă a anului 2007 de către Asociaţia Criticilor de Film şi a Jurnaliştilor de specialitate, primeşte Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal şi premiul UCIN pentru cea mai bună actriţă. În 2009 câştigă Premiul special al juriului pentru cea mai bună actriţă, la Magna Graecia Film Festival, pentru rolul „Angela” din pelicula „Mar Nero”.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

23:00 Documentar

* Phoenix. Har/Jar

Phoenix. Har/Jar” reuneşte membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu

Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția

din ’89.

Filmul documentar este realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR

Regia Cornel Mihalache

Scenariul: Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca

Montaj film Roxana Elekes

Producator Claudia Nedelcu Duca

XX AUDIENTA GENERALA (AG)

1:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1