loader
Foto

Galerie foto

Duet Adrian Enache - Mambo Siria pentru masterchef Dinescu

Plin de vervă şi poftă de viaţă, Adrian Enache a dat o fugă la Cetate. Interpretul a compus o piesă împreună cu celebrul taraf din zonă pentru a-l impresiona pe Mircea Dinescu. Am ascultat melodia la „Politică şi delicateţuri”de duminică, 29 octombrie, ora 15.00, la TVR 1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Pentru ultima duminică din octombrie, Mircea Dinescu a pregătit telespectatorilor TVR 1, o ediţie filmată la Cetate, sub un soare care nu se îndură să îşi ia încă la revedere de la vară şi cu un invitat plin de viaţă: nimeni altul decât Adrian Enache.

Încă din primele ore petrecute la Cetate, musafirul pune la cale o surpriză pentru gazda sa şi compune ad-hoc, împreună cu băieţii de la Mambo Siria, celebrul taraf din zonă, o piesă pe care o cântă chiar în deschiderea emisiunii. Apoi, Enache dă o mână de ajutor şi la prepararea bucatelor şi le condimentează nu numai cu celebrele amestecuri ale lui Dinescu, ci şi cu glume şi vorbe de duh.

(w882)

(w882)

Poetul aduce un omagiu toamnei şi aşază pe grătar legume proaspete culese din zonă, iar pe unele dintre ele le umple cu brânză de capră şi jambon.

(w882)

Fascinat de verva şi pofta de viaţă a invitatului său, poetul savurează împreună cu acesta un pahar de rose şi îl descoase pentru a afla ce se ascunde în spatele vedetei şi cum este omul Adrian Enache.

(w882)

Aşadar, sunteţi aşteptaţi cu mic, cu mare, duminică, de la ora 15.00, la o ediţie Politică şi delicateţuri alertă şi amuzantă, menită să aducă veselie în casele tuturor telespectatorlor TVR 1.

 

***

Este angajat al Teatrului Constantin Tănase, joacă fotbal în echipa artiştilor şi prezintă emisiunea „Duelul pianelor” de la TVR 2.

(w882)

Adrian Enache s-a născut pe 12 iunie 1966, la Galaţi. A absolvit Institutul Politehnic şi apoi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă. În perioada studenţiei a făcut parte din două trupe rock înfiinţate la Galaţi, respectiv 6200 şi Phoebus. Participă în 1989 la festivalul de la Mamaia, însă este descalificat, fiind considerat prea modern, însă se întoarce un an mai târziu şi câştigă locul al doilea. În 1996, reprezintă România la Festivalul internaţional de Muzică „Cerbul de Aur” de la Braşov şi cu această ocazie îşi lansează primul album „E o nebunie”. De-a lungul carierei a lansat 4 albume şi a câştigat numeroase premii.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD şi TVRi.

Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

0:15 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1