loader

Ediţie specială Politică şi delicateţuri, de la Londra

Mircea Dinescu a gătit pentru Baroneasa Emma Nicholson şi invitaţii fundaţiei acesteia, în cadrul unui eveniment caritabil. Ediţia specială a fost difuzată pe 16 noiembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

UPDATE: Ediția specială este disponibilă online pe TVR+.

Pe 16 noiembrie, Politică şi delicateţuri se mută, pentru o zi, la Londra, acolo unde, sub patronajul Baronesei Emma Nicholson şi a fundaţiei sale, asociaţia Children’s High Level Group (CHLG), a fost organizată o strângere de fonduri pentru copiii cu handicap auditiv din România. În cadrul evenimentului, Mircea Dinescu găteşte pentru invitaţii prezenţi, oameni de afaceri şi de cultură, politicieni români şi britanici. Ediţia specială Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

(w882)

Totul a pornit în urmă cu aproape doi ani, când Mircea Dinescu a avut-o ca oaspete pe Emma Nicholson pe malul Dunării, la Cetate. Atunci s-a născut promisiunea ca, oricând se va ivi ocazia, poetul să vina la Londra şi să gătească pentru Baroneasă la unul dintre evenimentele sale. Şi iată că fundaţia acesteia a decis să organizeze un eveniment caritabil, în sprijinul copiilor din România, la Institutul Cultural Român de la Londra, iar Dinescu a fost poftit să „vrăjească” oaspeţii cu bunătăţile sale.

Ajutat de doi români inimoşi, proprietarii unui magazin românesc din Londra, Dinescu face aprovizionarea cu produse tradiţionale. Din magazinul lor nu lipsesc putina cu brânză, condimentele alese şi costiţele de miel, spre încântarea poetului, care mărturiseşte că şi-a pus în bagaj doar un borcan cu deja faimosul său măcriş.

Odată hotărât meniul, poetul intră în bucătărie, unde sarcina nu este deloc uşoară: trebuie să gătească, pentru peste 100 de invitaţi, bucate româneşti. Alege să prepare sărmăluţe în foi de varză, în a căror compoziţie face un amestec din carne de porc, viţel şi gâscă, iar apoi le lasă să fiarbă în vin alb. Pentru diversitate, poetul le alătură şi sărmăluţe în foi de viţă şi stufat de miel, înnobilat, desigur, cu măcriş.

Nerăbdătoare, Baroneasa Nicholson însăşi vine în bucătărie, unde este îmbiată de poet să guste din bucate şi să ciocnească împreună un pahar de vin adus de pe malul Dunării. Invitaţii, printre care se află şi Jonathan Scheele, sunt încântaţi de savoarea bucatelor şi de aroma vinului românesc şi donează pentru copiii cu probleme auditive peste 10.000 de lire sterline. Evenimentul se transformă, până la urmă, într-o „adevărată petrecere balcanică”, după cum remarcă Dinescu.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Guşti! Şi apoi mănânci

Cunoscutul chef Alex Petricean alias D’Artagnan desemnat Chef al Anului 2018 de catre prestigiosul ghid Gault Millau şi chef-ul anului 2020 de către Romanian Hospitality Institute lansează către toţi iubitorii gastronomiei româneşti o nouă provocare!

Guşti! Şi apoi mănânci cu chef D’Artagnan ne propune, pe lângă reţete inedite şi rubrici de interviu alături de figuri marcante ale peisajului culinar românesc şi un challenge surpriză!

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1