Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Final de sezon Politică şi delicateţuri, pe malul Dunării
Vineri, 12 Iunie 2015
Mircea Dinescu ne-a propus pentru duminică, 14 iunie, o ediţie atipică a emisiunii sale, în care vedeta a fost... berbecuţul Vasilică.
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
pol
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi
pol
Politica si delicateturi
Politica si delicateturi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ultima ediţie din sezonul 3 al emisiunii Politică şi delicateţuri îl găseşte pe Mircea Dinescu pe malul Dunării, la Cetate, unde, înconjurat de animalele sale de companie, găteşte bucate delicioase. Emisiunea poate fi urmărită duminică, 14 iunie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Vedeta acestei ediţii este... berbecuţul Vasilică, pe care Dinescu, milos din fire, l-a cumpărat dintr-un târg, spre a-i oferi o viaţă lungă şi ferită de primejdii, de animal de companie: „Dacă până acum invitatul stătea la masă, acum stă sub masă”, glumeşte poetul, referindu-se la simpaticul berbecuţ, care-şi intră imediat în rol şi nu se desprinde de stăpânul său.

Aşadar, asistat de căţeii săi şi de Vasilică, Dinescu „dă un spectacol de unul singur” şi prepară mai întâi o salată de fasole verde, din care nu lipsesc roşiile, ardeii şi dovleceii la grătar, iar în final, pentru desăvârşirea gustului, adaugă piper, coriandru şi cimbru sălbatic. Mai apoi, pune pe grătar un „capac de viţel”, adică cea mai fină parte din piciorul viţelului, împănat cu usturoi şi slăninuţă, pentru a „prinde miros de fum”, timp în care îi prepară un sos din vin rosé, legume şi câteva linguriţe din faimoasa dulceaţă de ardei iute, preparată chiar la Cetate.

Şi, pentru că emisiunea se desfăşoară pe pajiştea scăldată de valurile Dunării de la Cetate, nu lipsesc fanfara Mambo Siria, descoperită chiar de Dinescu, precum şi domnul profesor Nelu Greblă, cu acordeonul său magic.

Ultima ediţie din acest sezon Politică şi delicateţuri, atipică şi plină de farmec, desfăşurată într-un peisaj superb, se încheie cu promisiunea poetului de a reveni în toamnă, cu noi reţete şi aventuri culinare.

***

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.