loader
Foto

Galerie foto

„Firicel” de toamnă, la Cetate

Actorul Cuzin Toma a petrecut o după-amiază de octombrie cu aromă de tulburel, pe malul Dunării, alături de Mircea Dinescu, poet şi masterchef. „Politică şi delicateţuri” se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ duminică, 30 octombrie, de la ora 15.00.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Sfârşitul lui octombrie îl găseşte pe Mircea Dinescu pe malul Dunării, la Cetate, unde l-a invitat la o pastramă şi un pahar de tulburel pe actorul Cuzin Toma. Întâlnirea lor face memorabilă încă o ediţie Politică şi delicateţuri, care se va vedea duminică, 30 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882) Dinescu si

„Ne bucurăm, iacătă, că apare tulburelul, lansăm  pastrama, mai găsim un pretext, totuşi, să uităm de politică şi să ne bucurăm mai degrabă de delicateţuri”, spune Mircea Dinescu aşteptându-şi musafirul cu braţele deschise şi cu grătarul sfârâind. Duminică, 30 octombrie, pe pajiştea încă verde, într-o zi superbă de toamnă, poetul „dezbracă” un berbecuţ, sub atenta supraveghere a lui Cuzin. După ce alege o bucată generoasă, o mângâie cu ulei, mirodenii, o stropeşte cu vin şi o aşază pe grătar. Cum o pastramă adevărată se face numai pe muzică, membrii formaţiei Dan Micu sunt pregătiţi să-şi încânte audienţa de soi cu muzica lor „pentru intelectuali”, inedită şi plină de umor.

(w882) formatie

Gazda pune pe grătar şi câteva legume, roşii, ardei şi simbolul Olteniei, un praz. La un pahar de vin şi o bucată de pastramă cu „gust în cascadă", Dinescu îşi descoase invitatul şi rămâne uimit de povestea vieţii acestuia, spusă cu modestie şi umor de către Cuzin. „Există în el şi o candoare, şi o modestie binevenită pentru un artist, pentru că, în general, artiştii păcătuiesc, pentru că se dau mari şi vor tot timpul să pozeze... E clar că el nu pozează”, spune Dinescu despre invitatul lui din această duminică la Politică şi delicateţuri.

(w882) Dinescu si

***

Cuzin Toma s-a născut pe 1 iunie 1977 la Sprâncenata, judeţul Olt. A fost dansator în ansamblul Doina Gorjului, miner, electrician, agent imobiliar, bucătar, gardă de corp şi altele. Este absolvent al UNATC şi joacă pe scena Teatrului Mic din Bucureşti. A jucat în numeroase filme precum „Aferim”, „Comoara”, „Francesca”. Roluri precum cel din serialul „Coana Florica” sau „Firicel” din „Las Fierbinţi” i-au adus simpatia publicului.

(w882) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1