loader
Foto

Galerie foto

Gică Popescu, "titular" în bucătăria lui Mircea Dinescu

Pastele tricolore româneşti şi somnul de Dunăre fac parte din meniul pentru f ostul căpitan al echipei FC Barcelona, care a fost invitatul ediţiei din 27 noiembrie a emisiunii Politică şi delicateţuri . De la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pasionat declarat al artei culinare, Gică Popescu recunoaşte încântat: „Statul în bucătărie mă relaxează”. În ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri, "titular" în bucătăria lui Mircea Dinescu este fostul internaţional Gică Popescu. Politică şi delicateţuri se difuzează şi în 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Pentru început, din „inutilităţile” unei gâşte, Mircea Dinescu face jumări. Le lasă la prăjit alături de o ceapă, iar apoi se ocupă să prepare un sos pentru marea sa descoperire, pastele tricolore româneşti. Pentru sos, într-o tigaie combină ciuperci, avocado şi praz, dar nu uită nici de vin şi nici de celebra zeamă de portocală.

(w882)

„Stilul său este unul aparte, toate reţetele pe care le-am văzut la emisiune de-a lungul timpului sunt nemaiîntâlnite” spune, plăcut surprins, Gică Popescu. „Portocala e o lămâie mai delicată. În timp ce o lămâie poate să îţi omoare un sos pentru că e prea acră, portocala îl mută într-o zonă unde papila gustativă e mai îngăduitoare”, îşi argumentează Mircea Dinescu preferinţa pentru portocală. Şi cum întotdeauna „e bine să mâncăm lucruri de lângă casă”, poetul pune pe masă un file de somn de Dunăre, adus de la Cetate, îl stropeşte cu portocală, îl găteşte la tigaie, iar după ce e gata, îl aşază lângă paste.

(w882)

(w882)

În cramă, gazda şi invitatul gustă din bucate şi din vinul făcut în Oltenia, prilej de dragi amintiri pentru Gică Popescu. Internaţionalul îşi aminteşte de vinul pe care îl făcea tatăl său din via lor, de la Calafat. În ediţia din 27 noiembrie, de muzică se ocupă taraful George Ness. Pe muzica lui, Mircea Dinescu îşi descoase invitatul despre cariera lui fabuloasă, despre disciplină şi glorie, dar şi despre momentul în care şi-a cunoscut soţia.

(w882)

(w882)

***

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor, internaţionalul Gică Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1966, la Calafat. A jucat în echipa naţională de fotbal a României, cu care a participat la trei turnee finale ale Campionatului Mondial de Fotbal - în 1990, 1994, 1998 - şi la două ediţii ale Campionatului European de fotbal, în 1996 şi 2000. De-a lungul carierei sale, Gică Popescu a jucat la Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Lecce, Galatasaray S.K, SV Hannover 96, câştigând 13 trofee.

 

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1