loader
Foto

Galerie foto

Kelemen Hunor, invitat la un prânz românesc la Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu a continuat seria emisiunilor sale la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+ cu o şuetă cu ministrul Culturii şi o reţetă cu vinete şi plătică.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția emisiunii de duminică 16 martie este disponibilă online pe TVR+

În a doua ediţie a emisiunii Politică şi delicateţuri, difuzată pe 16 martie, la ora 14.30, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+, Mircea Dinescu îl are alături pe Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi preşedintele UDMR, căruia îi pregăteşte un prânz românesc, compus din vinete pane şi o plătică „batjocorită" cu zeamă de portocală şi apoi, cu grijă, aşezată pe varză.

Cei doi zăbovesc în bucătărie, unde invitatul participă la pregătirea bucatelor şi chiar dă o mână de ajutor la zdrobitul usturoiului. După ce prânzul este gata, Mircea Dinescu îşi conduce invitatul în cramă, unde sunt aşteptaţi de Taraful de la Vărbilău, a cărui muzică inedită şi autoironică îi va încânta pe parcursul mesei.

Discuţiile despre buget, minister, situaţia politică şi economică merg cel mai bine stropite cu o Fetească albă seacă şi într-o atmosferă prietenească, iar Kelemen Hunor a apreciat calităţile de bucătar ale lui Mircea Dinescu, considerându-l mai bun ca el atât ca bucătar, cât şi ca poet.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1