loader
Foto

Lumea financiară: Strategia națională a pieței de capital

Am aflat de la invitații lui Narcis Popescu, Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București și Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară, cum putem deveni investitori pe piața de capital. Pe 15 noiembrie, ora 18.

 

Narcis Popescu
Lumea financiară

Cum poţi deveni investitor pe piaţa de capital? Există 2 modalități: direct, prin deschiderea unui cont individual la un intermediar autorizat, respectiv un broker sau o instituție bancară, sau indirect, prin achiziția de unități de fond la un fond de investiții.

În prezent, pe piaţa de capital autohtonă există un număr de 27 de intermediari autorizaţi, dintre care 21 înregistraţi în România, iar 6 au sediul social în ţări din Uniunea Europeană. Totodată, sunt active 81 de fonduri în care o persoană fizică poate investi. Lista acestora se regăseşte pe site-ul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

(w882)

Până acum, la „Lumea financiară”, am aflat cum funcționează primii 3 piloni de pensii. În completarea acestora a fost adăugat în urmă cu un an, Pilonul IV, pensiile ocupaţionale. Şi acestea are rolul de a asigura, o sursă suplimentară de venit pentru bătrâneţe şi are tradiţie în ţări dezvoltate, precum Statele Unite sau în Vestul Europei, acolo unde activele cumulate depășesc 50% din Produsul Intern Brut.

Cum funcționează Pilonul IV? Răspunsul de la ora 18:00, pe TVR 1.

(w882)

(w882)

Indiferent de profesia pe care o avem, fiecare dintre noi pătrunde în lumea financiară în momentul în care suntem plătiţi pentru ceea ce facem şi folosim banii, pentru a achiziționa bunuri sau servicii. Însă, în gestionarea chibzuită a finanţelor personale avem nevoie de înţelegerea timpurie a unor noţiuni de bază de economie. Autoritatea de Supraveghere Financiară propune “Start2Learn”, o iniţiativă care se adresează elevilor. Implementarea programului are la bază tocmai nevoia de învăţare sistematică şi modernă, realizabilă în şcoli ori de-a lungul diferitelor stagii de instruire, necesară dezvoltării generațiilor viitoare.

(w882)

Nu uitați! Valoarea este ceea ce primiţi. Preţul plătit este timpul pe care îl acordați nouă, iar valoarea constă  în calitatea informațiilor pe care căutăm să vi le oferim.

Lumea financiară este o lume care ne priveste pe toţi!

(w882)

Moderator - Narcis Popescu

Producător - Raluca Amzăr

 

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1