loader
Foto

Galerie foto

Medicul Radu Zamfir, invitatul lui Mircea Dinescu, la „Politică şi delicateţuri”

O personalitate a lumii medicale, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, a venit la ultima ediţie „Politică şi delicateţuri” din luna mai.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia de duminică, 26 mai, a emisiunii Politică și delicatețuri l-a adus în bucătăria lui Dinescu și în fața telespectatorilor TVR 1 pe medicul Radu Zamfir. În domeniul gastronomiei, chirurgul îşi recunoaşte limitele: se declară specialist în grătare, aşa că, în bucătăria poetului, a asistat atent la prepararea unui pui umplut cu castraveciori murați, pe pat de linte - o rețetă inventată pe loc de Dinescu.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

După ce mâncarea a fost gata, cei doi au coborât în cramă unde i-a așteptat Mariana Risipitu și taraful său. Medicul și-a surprins plăcut gazda și a mâncat cu poftă din puiul cu pricina, apoi a povestit despre hobby-urile sale - motociclismul și scuba diving. A vorbit despre fiicele sale și despre cum și-a cunoscut soția.

Evident, nu este trecută cu vederea nici partea profesională a vieții medicului, actualul director executiv al Agenției Naționale de Transplant. Astfel că medicul Zamfir a vorbit despre importanța donării de organe și despre operațiile pro-bono pe care le-a făcut la spitalul Medicover.

(w882)

Despre Radu Zamfir

(w882)

Actualul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir, s-a născut pe 17 aprilie 1974, la București. În 1992, a absolvit liceul IL Caragiale, iar în 1998, UMF Carol Davila.

Radu Zamfir este medic primar chirurgie generală, la Centrul de Chirurgie si Transplant "Dan Setlacec", Institutul Clinic Fundeni, unde activează încă din anul 2000.

În calitate de coordonator al echipei de prelevare hepatică, a efectuat peste 500 de prelevări, precum și multe operații din sfera chirurgiei digestive. Pe lângă activitatea în domeniul chirurgiei și transplantului, dr. Zamfir a fost implicat într-un număr de 12 studii clinice de faza III şi IV, a publicat mai mult de 30 de lucrări științifice sau articole și a susținut prelegeri la peste 35 evenimente științifice, naționale și internaționale.

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1