loader
Foto

Galerie foto

Floriile pe malul Dunării, cu Mircea Dinescu și invitații săi

Monica Davidescu, Aurelian Temişan şi fiica lor, Dora, au fost invitaţii lui Mircea Dinescu în ediţia de Florii a emisiunii " Politică şi delicateţuri", duminică, 12 aprilie, de la ora 14.30, la TVR 1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este redifuzarea emisiunii de Florii din 2019. Înregistrarea este disponibilă pe TVR+.

Duminica de Florii l-a găsit pe Mircea Dinescu la Cetate împreună cu musafiri săi, actriţa Monica Davidescu, Aurelian Temișan și fiica lor, Dora. De fapt, Dora a fost cea care s-a bucurat cel mai mult de peisaj, de soare şi de căţeii care bântuie peste tot. Ba mai mult, i-a aratat poetului că se pricepe şi la bucătărie, fiind un ajutor de nădejde în prepararea bucatelor.

Am revăzut ediţia Politică şi delicateţuri cu familia lui Aurelian Temişan duminică, 12 aprilie, de la ora 14:30, la TVR1.

(w882)

(w882)

Masa lui Dinescu a fost, ca de obicei, doldora de legume proaspete, decorată cu lilac şi salcie, căci este duminica Floriilor, ziua în care creştinii ortodocşi sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim, se mănâncă peşte şi îşi serbează onomastica toţi cei care poartă nume de flori.

(w882)

Cu Monica şi micuţa Dora, două gospodine iscusite, sarcina lui Dinescu de a prepara peşte într-un sos special, a devenit din ce în ce mai uşoară. Doar Aurelian a fost cel care l-a încurcat din când în când, întrucât după cum singur mărturisea, intra în bucătărie doar ca să îşi ia o cafea.

(w882)

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de prezenţa lui Ion Ghiţulescu, celebrul lăutar care, şi de această dată, şi-a făcut drum pe la Cetate pentru a bucura gazda şi pe musafiri cu muzica lui.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1