loader
Foto

Galerie foto

Nadine a gătit cu Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri” | VIDEO

În ediţia din 10 noiembrie a emisiunii Politică şi delicateţuri , Nadine l-a secondat pe Mircea Dinescu în bucătărie, la gătit raci. Doar că racii din castron sunt vii.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Hotărâtă şi cu şorţul pus, Nadine vine pregătită să gătească cot la cot cu poetul, căci mărturiseşte că este destul de pricepută într-ale bucătăriei. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg!

(w882)

Dinescu are pe masă un castron plin cu raci… vii. Cuprinsă de milă pentru bietele fiinţe, Nadine aproape nu poate să privească procesul de curăţare şi gătire a racilor: „Mi-a fost foarte milă de raci pentru că am o mare frustrare că nu mi-am depăşit condiţia asta primitivă de a mânca fiinţe! Jumătate de an sunt vegană, nu mă ating de carne, dar după, dezvolt tot felul de mici carenţe... Duc o bătălie să reuşesc să-mi anihilez instinctele primitive de a păpa animalele” (Nadine)

(w882)

După ce racii sunt gata, Dinescu umple dovlecei şi vinete cu un amestec mai puţin obişnuit: fasole şi maioneză, apoi adaugă cozile de raci, iar ideea o face pe Nadine să exclame cu încântare: „Voi face şi eu acasă, evident fără raci!”

(w882)

În mod evident, după o masă copioasă, merge o discuţie savuroasă: Nadine reuşeşte să îl uimească pe Dinescu cu felul său de a fi, cu povestea incredibilă de viaţă, cu reperele sale spirituale, precum şi cu lista de lecturi: „Pentru că nu am avut tată, am considerat că pot să îmi aleg: Noica, Cioran, Ţuţea, Hristos” – a mărturisit Nadine.

(w882)

Un dialog însufleţit - despre viaţă, familie, Ţuţea şi Cioran, între doi oameni care nu s-au cunoscut până acum şi care devin prieteni - am văzut duminică, 10 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1 și TVR 1 HD. Iar cu Nadine şi invitaţii ei avem întâlnire în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18.35, la TVR 1 și TVR 1 HD, în emisiunea care îi poartă numele.

(w882)

(w882)

Despre Nadine:

(w500)

S-a născut pe 24 februarie 1977, la Bucureşti, iar în 1995 a debutat la emisiunea TVR Şcoala Vedetelor.

A lansat 4 albume muzicale, a jucat în filme, a prezentat emisiuni la diverse posturi de televiziune şi a scris cartea - Îndeplineşte-ţi visurile şi planul tău cu tine. Din actombrie 2019, Nadine găzduieşte la TVR 1 o emisiune care aduce în faţa publicului oameni cunoscuţi, din ale căror poveşti de viaţă putem găsi idei, soluţii unor situaţii sau probleme cu care ne confruntăm.

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

*GRUIA DRAGOS DON şi ANA MARIA ACHIM, coodonatorI Sindicatul Studenţilor din Cibernetică + colega din curs de confirmare

Teme de discutie

-Saptamana viitoare incep, la Sala Luceafărul, Serile Teatrului Studenţesc, editia cu numarul 26

-Este cel mai asteptat şi mai longeviv festival studentesc cu intrare libera

-Juriul festivalului este alcătuit din actori din tânăra generaţie

-Pe scena de la Luceafarul vor urca trupe de amatori si de profesionisti

*DANA CONSTANTINESCU şi ANA MARIA ANDREI, realizatoarele emisiunii "În grădina Danei"

Teme de discutie

Duminică, 21 aprilie, pe TVR Folclor, emisiunea-ghid „În grădina Danei”

Ce au pregatit pentru prima editi

Telespectatorii pot urmari, in fiecare sambata, si pe TVR 1, dupa Weekend matinal, un rezumat al propunerilor realizatoarelor pentru urmatoarea editie

*PAVEL BARTOŞ, actor

Teme de discuţie

​Pavel Bartoş are premiera pe 28 aprilie, la Teatrul Stela Popescu

Data de 28 aprilie are o dublă semnificaţie, reprezentând aniversarea de 8 ani de la înfiinţarea Teatrului Stela Popescu.

TSP are o colaborare extraoridnara cu actori din Chisinau

* ALEX ZAMFIR, antreprenor

blogger "Cel mai bun tată"

Alex a lansat recent campania „Jocul pentru Altcineva”.

De asemenea, anul trecut alaturi de Armata Selectarii Atente a Plasticului-ASAP-a creat jocul Adevar sau Reciclare cu o campanie de succes in scolile din Bucuresti si din tara, in care elevii au fost invatati despre recilare, colectare selectiva.

*​ Live Carmen Rusu Lansarea colecțiilor de primăvară/vară ale celor trei designeri: Dan Coma, Doina Levinta și Ana Wagner. Invitatul special al evenimentului va fi Ștefan Câltia, cu colecția sa de portelanuri "Flori pentru Rege". Showroomul va fi deschis și pe 19-20 aprilie între orele 12-18.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 1

Realizator Dana Constantinescu

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1