Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Ochiuri româneşti pentru o franţuzoaică... de Bucureşti
Joi, 30 Martie 2017
Clotilde Armand a fost invitata lui Mircea Dinescu duminică, 2 aprilie, la „Politică şi delicateţuri”. Emisiunea s-a difuzat de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Dinescu si Clotilde
tocanita
Dinescu si Clotilde
taraf Lataretu
Dinescu si Clotilde
Dinescu si Clotilde
tocanita
Dinescu si Clotilde
taraf Lataretu
Dinescu si Clotilde

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

A trecut ceva vreme de când pragul bucătăriei lui Dinescu a fost trecut de un om politic, însă această situaţie urmează să se schimbe în prima duminică din aprilie, când la Politică şi delicateţuri vine Clotilde Armand. Exuberanta fraţuzoaică născută în Caraibe primeşte de la Dinescu o mică lecţie despre cum arată şi cum se numesc verdeţurile de primăvară care au inundat bucătăria. Fără pretenţii de foie gras, fruits de mer sau confit de canard, Clotilde Armand se oferă imediat să dea o mână de ajutor în prepararea bucatelor româneşti. Emisiunea poate fi văzută duminică, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w640) Dinescu si

Grijulie, ca nu cumva să murdărească ia superbă pe care o poartă cu mândrie, Clotilde îşi ia în serios rolul de ajutor de bucătar. Dinescu prepară mai întâi ochiuri româneşti, pe care le aşază lângă un amestec de ştevie cu brânză de capră, iar gazda şi musafirul nu mai au răbdare până în cramă şi se reped asupra mâncării, despre care Clotilde spune că este delicioasă. Pentru felul al doilea, Dinescu pune la cale o tocăniţă de post, ale cărei vedete sunt tot verdeţurile de primăvară – ştevia, leurda şi untişorul – bine-nţeles, cu mămăligă.

(w640) ochiuri

Constantin Lătăreţu cu taraful său şi o carafă aburită de vin roşu îi aşteaptă în cramă, unde cei doi discută orice altceva în afară de politică, pentru că masa este pentru a savura bucatele şi a te bucura, nu pentru discuţii politice. Prietenii emisiunii Politică şi delicateţuri vor afla şi ei, cu acest prilej, „biografia romanţată”, cum îi place poetului să spună, a Clotildei Armand, cum a fost viaţa ei de dinainte de venirea în România şi cât de diferită e cea de acum, alături de soţul şi copiii săi.

(w640) in crama

***

Clotilde Armand s-a născut pe 28 iunie 1973 în insula Guadelupe din Caraibe. A studiat la Ecole Centrale de Paris, unde a obţinut diploma de inginer.

În perioada 1995-1997 a urmat studii postuniversitare la Massachusetts Institute of Technology din Cambridge. Aici l-a întâlnit pe matematicianul Sergiu Moroianu, cu care s-a căsătorit şi împreună cu care, în 1999, s-a stabilit în România.

În 2016, a candidat din partea USR la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei, clasându-se pe locul al doilea. În prezent este consilier municipal în Sectorul 1.

(w640) Dinescu si

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".