loader
Foto

Ora Regelui: Crucea Roșie Română și voluntarii, în sprijinul ucrainenilor

Majestatea Sa Margareta s-a alăturat eforturilor autorităților române pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni. Mai multe informații, într-o nouă ediție "Ora Regelui", la TVR 1, pe 16 aprilie, de la ora 14.30.

 

Ora Regelui

"Sunt mândră de românii care și-au deschis casele și inimile pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni", a spus Majestatea Sa Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, mulțumind public voluntarilor întâlniți în punctele de trecere a frontierei în care, în ultimele săptămâni, au ajuns sute de mii de refugiați.

(w882) Refugiati

Înfriguraţi, cu toată viaţa strânsă în grabă, într-un bagaj pe care să îl poată duce, cu inima frântă, ucrainenii trec zilnic frontierele, lăsând în urmă o viață, o parte din familie, un rost. De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa Margareta, prin Crucea Roşie, dar şi prin fundaţia pe care o conduce, s-a alăturat eforturilor autorităților române pentru soluționarea problemelor generate de criza umanitară.

(w882) Intalnire

Tone de produse de primă necesitate, colectate din toată țara, s-au distribuit nu doar către refugiaţi, ci și către populația din Ucraina, la care au ajuns până acum 54 de camioane cu ajutoare. Pe măsură ce se vor deschide alte coridoare umanitare în Ucraina, Crucea Roşie Română va fi prezentă şi acolo.

(w882) Transport

La hotarele speranţei - la Siret, la Sighet, la Sculeni sau la Isaccea - , oamenii au  creat punţi de legătură între ei. Au doborât barierele convenționale, de limbă, naţionalitate sau vârstă, şi-au învins fricile, într-o experienţă profundă, fără  precedent.

România a fost reprezentată la comemorarea Prințului Philip, în Londra. După ceremonie, Familia Regală s-a întâlnit cu Moştenitorul Coroanei Britanice. Principele de Wales este puternic legat de țara noastră, pe care a vizitat-o încă din copilărie, iar dintre acuarelele din expoziția realizată de Alteța Sa Regală anul acesta, câteva sunt dedicate Transilvaniei.

(w500) UK Comemor

Vila Regală din stațiunea Mamaia a revenit în patrimoniul statului. Decizia le-a adus multă bucurie constănțenilor care organizează deseori activități ce amintesc de perioada în care Regina Maria, Regina-Mamă Elena și Regele Mihai își petreceau vacanțele la malul Mării Negre.

(w882) Vila regal

Credite foto ©: Daniel Angelescu -Casa Majestății Sale; romaniaregala.ro; wikimedia 2018

***

Program de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 16 aprilie, ora 14.30

TVR Internațional - sâmbătă, 16 aprilie, ora 17.00

TVR MOLDOVA – joi, 21 aprilie, ora 16.00 (vineri, 22 aprilie, ora 3.00)

***

Echipa emisiunii:

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Redactori: Diana Ilica, Adelina Dumitrescu

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

4:10 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1