loader
Foto

Galerie foto

„Atelier de sănătate”, la TVR 1: osteoporoza, calitatea apei şi canabisul medical

De ce avem arsuri la stomac? Cum prevenim sau ameliorăm osteoporoza? De ce facem cârcei? Pentru toate aceste subiecte de interes există „Atelierul de sănătate”, la TVR 1. De luni până vineri, de la ora 17.00, cu Smaranda Vornicu-Shalit.

 

Smaranda Vornicu-Shalit
Atelier de sănătate

Osteoporoza - afecţiune care deteriorează sistemul osos - este unul dintre subiectele asupra cărora se apleacă realizatorii „Atelierului de sănătate” în prima ediţie a săptămânii, pe 24 octombrie. În osteoporoză, oasele devin atât de fragile încât o simplă căzătură sau chiar acţiuni obişnuite, cum ar fi aplecarea sau tusea, pot provoca o fractură. Roxana Irina Roşca, medic primar endocrinolog, doctor în medicină, ne vorbeşte despre prevenţie, tratamente, examene clinice şi paraclinice, riscurile acestei boli. Şi tot luni, specialiştii invitaţi de Smaranda Vornicu-Shalit la „Atelier de sănătate” ne explică totul despre bătături (cauze, tratament, prevenţie), dar şi despre una dintre metodele de contracepţie des folosite – steriletul.

Bolile autoimune fac subiectul ediţiei de marţi a „Atelierului de sănătate”. Dr. Livia Rădulescu, medic specialist reumatolog, ne informeză care sunt cele mai grave şi frecvent întâlnite boli autoimune, moduri de diagnosticare, tratamente de ultima oră şi răspândirea acestor afecţiuni. Iar despre canabisul medical, un subiect pe cât de interesant, pe atât de controversat, aflăm mai multe de la dr. Costin Militaru.

De ce facem cârcei sau ce probleme pot apărea la injectarea cu botox aflăm în ediţia de miercuri, 26 octombrie, a magazinului de sănătate de la TVR 1. Tot atunci, dr. Marius Zamfir, medic primar chirurgie oncologică, ne oferă informaţii în detaliu despre chirurgia colonului, iar doctorul biolog Alina Banciu ne prezintă lucruri importante despre calitatea apei.

„Eczema” este termenul medical cu care începe emisiunea pe 27 octombrie. Despre această problemă atât de neplăcută discută Smaranda Vornicu-Shalit cu dr. Iulia Panturu, medic specialist dermato-venerologie şi estetică medicală. În aceeaşi ediţie, despre cum ne putem menţine frumuseţea cu ajutorul... hipnozei.

(w882)

Stimulatorul cardiac este un dispozitiv electronic de mici dimensiuni care poate fi plasat sub piele, la nivelul toracelui, pentru a trata anumite tulburări de ritm cardiac. Totul despre stimulatorul cardiac sau bateria de lângă inimă aflăm în ediţia de vineri a „Atelierului de sănătate”. Iar dr. Anca Vereanu, medic stomatolog, ne vorbeşte despre planul de tratament stomatologic şi ne lămureşte când avem nevoie de implanturi.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii magazin pe teme de sănătate a început la TVR 1 pe 20 septembrie. De atunci, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 17.00 (respectiv de la ora 1.00, în redifuzare), Smaranda Vornicu-Shalit ne dă întâlnire cu sănătatea.

Ediţiile sunt disponibile online pe TVR+.

Producător Florenţa Dăscălescu

 

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 51

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1