loader
Foto

Galerie foto

De pe Coasta de Azur, în bucătăria lui Dinescu

Actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner a povestit cu sinceritate despre viaţa ei artistică şi cea personală, în timp ce Mircea Dinescu a sedus-o cu rafinamentul său în bucătărie.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Invitata lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri din prima duminică din noiembrie a fost actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner.

(w882)

Ajutat de celebra sa invitată, Dinescu pregăteşte o salată cu limbă şi creier de viţel, în care pune şi sfeclă, ingredientul numărul 1 din bucătăria poetului în această toamnă.

(w882)

(w882)

„Mircea este un artist în bucătărie, un balerin care zboară printre ingrediente”, spune Rona care nu se mai satură să guste din ce găseşte pe masa masterchef-ului. După ce primul fel este gata, cei doi se apucă de felul al doilea, limbă cu măsline, preparată după rețeta poetului, cu un sos de vin şi dulceaţă de ardei iute.

(w882)

Pus pe şotii, Dinescu îşi tachinează musafira cu aluzii referitoare la scandalul amoros în centrul căruia Rona a fost acum câţiva ani şi despre care actriţa vorbeşte acum cu sinceritate. În cramă, cei doi discută despre cariera şi proiectele Ronei Hartner şi ascultă muzica tarafului lui George Ness. Ritmurile tarafului o determină pe Rona să se ridice de la masă şi să cânte şi să danseze, spre deliciul lui Dinescu: „e o tipă voluptoasă, are muzica în sânge!”.

(w882)

(w882)

***

Bucureşteanca Rona Hartner s-a născut pe 9 martie 1973. A studiat la „Institutul Herman Oberth” din Bucureşti, apoi în 1992, a început cursurile la Academia de Teatru şi Film. În 1996 are rolul principal în filmul Gadjo Dilo, pentru care primeşte numeroase premii, printre care şi cel pentru cea mai buna actriţă - Leopardul de bronz (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film Locarno.

Pleacă apoi în Franţa şi în 1997 joacă în thriller-ul Nekro, regizat de Nicolas Masson. Revine în ţară periodic. A jucat în Dublu extaz (1998), Vive la mariée... et la libération du Kurdistan (1998), filmul TV Grands Les enfants, Doggy Bag (1999), comedia Je suis né d'une cigogne (1999), Cours toujours (1999), Sauve-moi (2000), Sexy Harem Ada-Kaleh (2001), Mischka (2002), o coproducție Franța-Austria-Germania numita Le Temps du loup (2003), Le divorce (2003), Maria (2003), Visions of Europe (2004), Housewarming (2005), Madame Irma (2006), Un flic (2007) - serial tv, Baďnes (2008).
Cântăreaţă talentată, Rona Hartner a editat în 1999 primul album muzical, Seule a Paris. A susţinut concerte cu taraful său de muzicanţi Serioja Orchestra şi a mai editat Boum Ba Clash, un album cu melodii ţigăneşti transpuse în ritm modern. Împreuna cu David Lynch a editat LP-ul You're More Than That, iar în 2008 a apărut Nationalité vagabonde. Cel mai recent album muzical se numeşte Natura şi a fost lansat la Paris în 2011.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1