loader
Foto

Galerie foto

Politică şi delicateţuri cu Bebe Cotimanis, actor şi... voce

Mircea Dinescu și-a răsfăţat invitatul cu un crap de Dunăre şi carne de raţă.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Din întâlnirea a două personalităţi puternice, doi artişti plini de umor şi de spirit, nu se puteau naşte decât o emisiune de neuitat şi câteva feluri de mâncare absolut delicioase. Acestea sunt argumentele cu care Mircea Dinescu ne convinge să stăm în faţa micilor ecrane şi în această duminică după-amiază, când invitatul său la Politică şi delicateţuri este „Vocea” Pro TV, cunoscutul actor Bebe Cotimanis. Emisiunea difuzată în premieră pe 13 decembrie 2015 poate fi revăzută duminică, 28 februarie, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w882) Politica s

Dinescu deschide „recitalul culinar” cu o jumătate de crap de Dunăre, pe care îl prăjeşte uşor în tigaie, împreună cu legume, iar mai apoi îl bagă la cuptor, nu înainte de a-l stropi din belşug cu vin de la Cetate. Poetul continuă cu o raţă mută, pe care o prepară cu praz şi măsline, dar şi cu dulceaţă de ardei iute şi zeamă de portocală. În bucătărie, Cotimanis se simte ca peştele-n apă şi îi dovedeşte gazdei sale că nu se pricepe doar la mâncat, ci şi la gătit şi că ştie să aprecieze o mâncare rafinată, la fel de bine cum se bucură şi de un vin bun.

Şueta din cramă este stropită, aşadar, de un vin pelin de la Cetate şi „condimentată” de muzica Tarafului de la Vărbilău, pe a cărui solistă Dinescu o alintă „Evora”, iar Cotimanis – „Nana Mouskouri din Vărbilău”.

(w882) Politica s

Cei doi deapănă amintiri şi aduc în prezent anecdote şi întâmplări pline de haz. Cu această ocazie, Bebe Cotimanis mărturiseşte cum, la una dintre probele pentru admiterea la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, a recitat o poezie aparţinând lui Mircea Dinescu, „Elegie la trenurile reci”, poezie pe care şi-o reamintesc şi o recită împreună.

Pe scurt, duminică vedem la TVR 1 şi TVR HD o nouă emisiune marca Mircea Dinescu, în care poezia şi savoarea bucatelor se amestecă într-o proporţie ideală cu dialogul sprinţar şi umorul de calitate.

***

Actorul Constantin Cotimanis s-a născut în Bucureşti, pe 18 februarie 1955. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1986. A jucat pe scena Teatrului Nottara, în spectacole ca „Bătrânul”, de Maxim Gorky, „Castelul”, de Franz Kafka, „Celula poetului dispărut”, de Iosif Naghiu, „Emigranţii”, de Slawomir Mrozek, „Înşir-te mărgărite” de Victor Eftimiu etc. La Teatrul de Operetă Ion Dacian a jucat în spectacolul „Pluralul englezesc” de Alan Ayckbourn, împreună cu Asociaţia culturală de teatru, muzică şi film Dracula.

A debutat în cinematografie în 1971, cu filmul „Iacob”. A jucat în filme româneşti şi străine, printre care: „Asfalt Tango” (1996), pentru care a obţinut Premiul UCIN pentru interpretare rol secundar masculin, „Amen” (2002), regizat de Costa Gavras, pentru care a obţinut Marele premiu al oraşului Viena, dar şi în filme pentru televiziune: „Lacrimi de iubire” (2006), „Doctori de mame”, „Daria, iubirea mea” (2006), „State de România” (2009).

(w882) Politica s

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1