După sărbători, merită să ne dregem cu o ciorbă de trezire, cum numeşte Mircea Dinescu borşul ucrainean „altoit” cu borş rusesc, pe care îl găteşte invitatei sale Maria Buză. Cum se pregătește? Aflați în rândurile de mai jos.
În prima ediţie din 2016 a emisiunii Politică şi delicateţuri, cea de duminică, 3 ianuarie, Mircea Dinescu pregăteşte, sub supravegherea invitatei sale Maria Buză, o ciorbă de trezire.
Borș ucrainean altoit cu borș rusesc
- 1 rasol de vițel
- 1 ciolan afumat de porc
- 1 varză dulce, 1 varză murată
- 6 cartofi
- 4 ardei
- 3 morcovi
- 4 cepe
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 praz
- 2 sfecle roșii
- ½ l zeamă de varză
- 1 l suc de roșii
- usturoi
- cârnăciori și piept de gâscă afumate
- roșii cherry
- șorici
- dulceață de ardei iute
- piper, frunze de dafin