Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Rețetele lui Dinescu din ediția de Paște
Luni, 21 Aprilie 2014
În ediţia specială de Paşte, Mircea Dinescu l-a avut ca invitat pe Antonio Passarelli. Împreună au gătit paste umplute la cuptor, calcan la cuptor și miel la proțap.

RETETA LUI ANTONIO

PASTE UMPLUTE LA CUPTOR

  • 500 g paste penne
  • 5 ouă fierte tari
  • 250 g cârnați uscați tăiați felii subtiri
  • 350 g cașcaval ras

Sos roșii

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei măsline
  • ½ cațel de usturoi
  • 1 kg pulpă de roșii / piure de roșii
  • sare
  • busuioc proaspăt

Chifteluțe

  • 40% carne de porc
  • 40% vițel
  • 20% cârnați cruzi
  • cartofi fierți dați prin răzătoare
  • 2 ouă
  • sare, piper
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei pt prăjit

 

REȚETELE LUI DINESCU

CALCAN LA CUPTOR

  • 1 calcan ținut în baiț de vin și portocală
  • unt, ulei
  • 3 ardei grași
  • ½ l vin
  • zeamă de lămâie și portocală
  • o mână de capere

CALCAN LA GRĂTAR

  • 1 calcan ținut în baiț de vin și portocale
  • sare
  • piper
  • puțin ulei

Se coace pe jar și se servește cu un sos din 2 gălbenușuri, o linguriță de muștar, zeama de la o lamâie, puțin vin

 

MIEL LA PROȚAP

  • Miel frecat cu sare, piper, busuioc
  • împănat cu usturoi verde și foarte puțină slăninuță la pulpe
  • îmbrăcat în prapure și legat cu intestinele curățate în prealabil
  • Stropit cu vin

PÂINE DE CASĂ

  • 1 kg cartofi fierți în coajă
  • 2 kg făină
  • 1 lingură de sare
  • ½ linguriță de zahăr
  • 50 g drojdie
  • 2 l apă caldă

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.