În ediţia specială de Paşte, Mircea Dinescu l-a avut ca invitat pe Antonio Passarelli. Împreună au gătit paste umplute la cuptor, calcan la cuptor și miel la proțap.
RETETA LUI ANTONIO
PASTE UMPLUTE LA CUPTOR
- 500 g paste penne
- 5 ouă fierte tari
- 250 g cârnați uscați tăiați felii subtiri
- 350 g cașcaval ras
Sos roșii
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei măsline
- ½ cațel de usturoi
- 1 kg pulpă de roșii / piure de roșii
- sare
- busuioc proaspăt
Chifteluțe
- 40% carne de porc
- 40% vițel
- 20% cârnați cruzi
- cartofi fierți dați prin răzătoare
- 2 ouă
- sare, piper
- pătrunjel proaspăt
- ulei pt prăjit
REȚETELE LUI DINESCU
CALCAN LA CUPTOR
- 1 calcan ținut în baiț de vin și portocală
- unt, ulei
- 3 ardei grași
- ½ l vin
- zeamă de lămâie și portocală
- o mână de capere
CALCAN LA GRĂTAR
- 1 calcan ținut în baiț de vin și portocale
- sare
- piper
- puțin ulei
Se coace pe jar și se servește cu un sos din 2 gălbenușuri, o linguriță de muștar, zeama de la o lamâie, puțin vin
MIEL LA PROȚAP
- Miel frecat cu sare, piper, busuioc
- împănat cu usturoi verde și foarte puțină slăninuță la pulpe
- îmbrăcat în prapure și legat cu intestinele curățate în prealabil
- Stropit cu vin
PÂINE DE CASĂ
- 1 kg cartofi fierți în coajă
- 2 kg făină
- 1 lingură de sare
- ½ linguriță de zahăr
- 50 g drojdie
- 2 l apă caldă
***
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.