loader

Rețeta lui Dinescu: drob de ied și pulpă împănată la cuptor

De Paşti, Mircea Dinescu a ciocnit un ou roşu cu... Cezar Ouatu. Ca pentru o adevărată zi de Paşti, Dinescu a pregătit două feluri de mâncare delicioase  şi bogate. Cum se prepară? În rândurile de mai jos.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

De Paşti, Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu... Cezar Ouatu. Contratenorul dovedeşte că are din plin simţul umorului şi se amuză pe seama situaţiei cauzate de numele pe care cu mândrie îl poartă.

Ca pentru o adevărată zi de Paşti, Dinescu a pus pe masă ouăle vopsite, iar pentru invitatul său a gătit drob şi friptură de ied.

Drob de ied

  • ficat, rinichi, inimă, plămân de ied
  • intestine de ied
  • prapure
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 ou
  • untură de gâscă
  • zeamă de portocală
  • ulei, vin
  • piper, coriandru, busuioc
  • pâine înmuiată în lapte

Pulpă împănată la cuptor

  • 1 pulpă de ied
  • usturoi verde
  • leuștean
  • făină
  • untură de gâscă/porc
  • vin, ulei
  • zeamă de portocală
  • cuișoare
  • coriandru, piper, busuioc

 

4:19 Viaţa satului

Moderator Gabriel Gherghescu

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)

5:55 Imnul României

 
La Unforgettable Festival 2025, am aflat ce pregătesc vedetele TVR pentru această toamnă

În prima zi în Piaţa Constituţiei, mii de oameni au înfruntat vremea capricioasă pentru a fi alături de artiștii preferați. Televiziunea Română, ...

Un vehicul-legendă, la Unforgettable Festival 2025

Un vehicul-legendă, la Unforgettable Festival 2025

publicat: vineri, 12 septembrie 2025

În pragul aniversării a 70 de ani de televiziune publică (1956–2026), primul car color al Televiziunii Române a fost restaurat și rebranduit ...

"Agrostrategia": Succese în cultura afinului | VIDEO

publicat: vineri, 12 septembrie 2025

O fermă românească consacrată, recunoscută pentru performanța sa în cultura mare, a diversificat recent prin investiția în cultura afinului, ...

 

#tvr1