loader

Rețeta lui Dinescu: Limbă cu măsline și salată cu limbă şi creier de viţel

Invitata lui Mircea Dinescu, la Politică și delicatețuri, a fost actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ajutat de celebra sa invitată, Dinescu a pregătit o salată cu limbă şi creier de viţel, în care a pus şi sfeclă, ingredientul numărul 1 din bucătăria poetului în această toamnă.

Rona: „Mircea este un artist în bucătărie, un balerin care zboară printre ingrediente.”


Iată preparatele lui Dinescu din 5 noiembrie:

LIMBA DULCE A RONEI

-         creier de vițel

-         limbă de vițel

-         1 sfeclă coaptă

-         capere

-         1 portocală

-         2-3 ciuperci

-         oțet balsamic

-         ulei, zahăr

-         dulceață de ardei iuți

-         piper, coriandru, busuioc

(w882) Reteta lui

***

LIMBĂ CU MĂSLINE A LA DINESCU

-         2 cepe

-         1 praz

-         10 roșii cherry

-         limbă de vițel

-         vin

-         măsline

-         zahăr

-         zeamă de portocală

-         dulceață de ardei iuți

(w882) Reteta lui

3:05 Secretele civilizaţiilor: o nouă perspectivă

(THE SECRETS TO CIVILIZATION, coproducţie internaţională, 2021)

Realizator Jonathan Drake

Narator Profesor Alice Roberts

* Documentar. Episodul 2: Cetăţi şi imperii

(Reluare)

4:00 Sport

(Reluare)
 

"Povestea din ochii lor"

publicat: sâmbătă, 13 decembrie 2025

În această ediție vă invităm să privim împreună lumea animalelor cu mai multă atenție, cu mai multă responsabilitate și cu inima deschisă. ...

„Cum ne omorâm femeile” – un documentar tulburător la „Dosar România”

FEMICID. Cum ajunge un bărbat să devină ucigaș și ce semne de avertizare a ratat societatea? Realizatoarea TVR Alina Amza trage un semnal de ...

De vorbă cu Cătălin Ștefănescu, despre curiozitate, dialogul tihnit și arta de a asculta

Într-o lume grăbită, în care conversațiile se consumă în viteză, Cătălin Ștefănescu rămâne un apărător al dialogului aşezat, construit cu ...

 

#tvr1