Jurnalistul Ştirilor TVR Adelin Petrişor a fost invitatul lui Mircea Dinescu la ediţia din 10 ianuarie a emisiunii Politică şi delicateţuri . Ce-au gătit cei doi? Aflați în rândurile de mai jos.
În formă maximă după sărbători, gazda emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR 1, Mircea Dinescu, este gata să-şi impresioneze invitatul cu bucate simple, dar delicioase. Deşi mărturiseşte că nu se pricepe deloc la gătit şi că este pentru prima dată când intră într-o bucătărie de restaurant, Adelin Petrişor îi dă o mână de ajutor poetului, amestecând conştiincios în tigaia în care se prăjeşte ceapa.
Ochiuri românești cu măcriș
- 6 ouă
- 2 cepe
- oțet de mere
- ulei
- sare, zahăr
- ștevie și măcriș
Tort mănăstiresc
- 800 g biscuiți
- 300 g nucă
- 2 gutui
- 8 mere
- coaja de la o lămâie
- 5 linguri de miere
- 150 ml rom
- 150 ml vin
- 200 g zahăr pudră
- zeamă de portocală
- 150 g stafide
- 300 g margarină
- 5 banane
- gutui confiate
- dulceață de fructe de pădure