Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Rețeta lui Dinescu: ochiuri românești cu măcriș și tort mănăstiresc
Duminică, 10 Ianuarie 2016
Jurnalistul Ştirilor TVR Adelin Petrişor a fost invitatul lui Mircea Dinescu la ediţia din 10 ianuarie a emisiunii Politică şi delicateţuri . Ce-au gătit cei doi? Aflați în rândurile de mai jos.

În formă maximă după sărbători, gazda emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR 1, Mircea Dinescu, este gata să-şi impresioneze invitatul cu bucate simple, dar delicioase. Deşi mărturiseşte că nu se pricepe deloc la gătit şi că este pentru prima dată când intră într-o bucătărie de restaurant, Adelin Petrişor îi dă o mână de ajutor poetului, amestecând conştiincios în tigaia în care se prăjeşte ceapa.

Ochiuri românești cu măcriș

  • 6 ouă
  • 2 cepe
  • oțet de mere
  • ulei
  • sare, zahăr
  • ștevie și măcriș

Tort mănăstiresc

  • 800 g biscuiți
  • 300 g nucă
  • 2 gutui
  • 8 mere
  • coaja de la o lămâie
  • 5 linguri de miere
  • 150 ml rom
  • 150 ml vin
  • 200 g zahăr pudră
  • zeamă de portocală
  • 150 g stafide
  • 300 g margarină
  • 5 banane
  • gutui confiate
  • dulceață de fructe de pădure