Actorul George Ivașcu a fost invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia din 14 ianuarie a emisiunii "Politică şi delicateţuri".
George Ivașcu s-a simţit ca acasă în bucătăria poetului, a râs, a glumit şi a participat cu bucurie la prepararea bucatelor.
Iată ce a ieşit:
Ingredientele şi modul de preparare:
CHIFTELUȚE MARINATE A LA GEORGE IVAȘCU
- 1 cocoș de țară
- 2-3 felii jambon
- 3 ceape
- 1 ou
- 300 g castraveți murați
- miez de pâine
- lapte
- zahăr
- smântănă
- vin
- suc de roșii
- 200 g măsline
- 3-4 roșii cherry
- coriandru, cuișoare
- piper roșu
***
Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".