loader

Rețetele lui Mircea Dinescu din 27 aprilie

Gazda a pregătit, împreună cu actriţa Dorotheea Petre, sarmale de gâscă, vițel și jambon de țară și prune uscate.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

SARMALE DE GÂSCĂ, VIȚEL ȘI JAMBON DE ȚARĂ

  • 2 mâini de ștevie opărită în borș
  • 2 gălbenușuri de ou
  • miez de pâine înmuiat în lapte
  • busuioc, coriandru, piper
  • un pahar vin alb
  • suc de roșii de la Maglavit
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline
  • untură de gâscă

 

PRUNE USCATE

  • 200g brânză dulce de vacă trecută prin sită
  • 50 g miere
  • 100g nuci
  • coajă de lime
  • 25 ml coniac
  • 50 g zahăr în 2 albușuri bătute spumă
  • 200 ml vin alb

 

Recomandare:  se bea cu un vin rose demi-sec

14:30 Gala umorului

Producător Cosmin Dumitru

(Reluare)

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Singurul quiz show din România dedicat limbii române, un format dinamic și educativ, care îmbină competiția cu distracția. 4 concurenţi se întrec în 5 runde ce aduc în prim plan cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, ”influencerii”, cântăreții, oamenii obişnuiţi etc.

Producător Elena Stirbescu

Format Marius Toder (Media Factory)

Sezon nou

 
 Domnișoara Orhideea caută stăpân

Domnișoara Orhideea caută stăpân

publicat: joi, 30 octombrie 2025

Lumea animalelor e plină de emoție, de povești și de lecții despre iubire. Doar că, uneori, omul uită că dragostea pentru un animal înseamnă și ...

Boris Velimirovici: „Este loc pentru toată lumea sub soare; trebuie doar să învățăm să ne respectăm”

Licențiat în filologie la Universitatea de Vest din Timișoara, Boris Velimirovici a intrat în presă încă din anii de studenție. A condus, timp de ...

Farfuria românilor, oglinda economiei autohtone

Farfuria românilor, oglinda economiei autohtone

publicat: joi, 30 octombrie 2025

Vineri, 31 octombrie, de la ora 18:15 Narcis POPESCU îi are ca invitaţi pe domnii Sorin MINEA, preşedintele Federaţiei Romalimenta şi ...

 

#tvr1