loader

Rețetele lui Mircea Dinescu din 27 aprilie

Gazda a pregătit, împreună cu actriţa Dorotheea Petre, sarmale de gâscă, vițel și jambon de țară și prune uscate.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

SARMALE DE GÂSCĂ, VIȚEL ȘI JAMBON DE ȚARĂ

  • 2 mâini de ștevie opărită în borș
  • 2 gălbenușuri de ou
  • miez de pâine înmuiat în lapte
  • busuioc, coriandru, piper
  • un pahar vin alb
  • suc de roșii de la Maglavit
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline
  • untură de gâscă

 

PRUNE USCATE

  • 200g brânză dulce de vacă trecută prin sită
  • 50 g miere
  • 100g nuci
  • coajă de lime
  • 25 ml coniac
  • 50 g zahăr în 2 albușuri bătute spumă
  • 200 ml vin alb

 

Recomandare:  se bea cu un vin rose demi-sec

15:55 Akzente

(II)​​ ​

Expoziţie de ceramică săsească la Bistriţa. Hram la Deta.

Festivalul Merelor la Sânpetru.

Producător Christel Ungar

16:50 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Fondurile europene, șansa României de dezvoltare

Fondurile europene, șansa României de dezvoltare

publicat: joi, 27 noiembrie 2025

Vineri, 28 noiembrie, de la ora 18:15 Narcis POPESCU îl are ca invitat pe Dragoş PÎSLARU, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene .

„Petrecere... cu cântec”: Mariana Anghel, sărbătorită la 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne propune o ediție specială, plină de emoție, folclor autentic și surprize, duminică, 30 noiembrie, de la ora 21.00, pe TVR 1.

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu? Analizăm vineri, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre dârele lăsate pe cer de ruși şi noile cărţi de identitate, suspect de mici. Pe 28 noiembrie, de la 18.45, Marian Voicu ...

 

#tvr1